5x jongerentips in Nijmegen - 11 t/m 17 okt 2021

Hier ontdek je de 5 leukste events voor jongeren deze week. Van filmfestival tot silent disco, van breakdance tot kledingruil. Er is weer genoeg te doen in Nijmegen!

1. Teen Film Fest X Go Short

Een gratis filmavond voor en door jongeren! In de Paraplufabrieken zie je een afwisselend programma van korte animaties en fictiefilms. Voor het echte festivalgevoel kan het publiek tijdens een Q&A met een aanwezige filmmaker vragen stellen en wordt de avond afgesloten met een filmquiz.

Teen Film Fest X Go Short: donderdag 14 oktober om 19:30 in de Paraplufabrieken.
 

2. 'Ssssst' Silent Disco in De Achtertuin

Op 15 oktober halen we met 'Sssst' silent disco een allesbehalve stille silent disco voor je naar De Achtertuin. Je hebt de keuze uit twee verschillende kanalen met achter de knoppen: Zinsimillia (hiphop/R&B), Aizen Sama (hiphop/R&B) en S-Kedit van De Leven (guilty pleasures, danceclassics en harde bangers). Gegarandeerd feest dus!

'Ssssst' Silent Disco: vrijdag 15 oktober van 17:00 tot 23:00 in De Achtertuin (18+, en zorg dat je een geldig coronatoegangsbewijs hebt).
 

3. Voorpremière ANNE+   

Heb jij de serie ANNE+ ook gebingewatched? De gloednieuwe film ANNE+ gaat deze week voorpremière bij LUX! Net voordat Anne gaat emigreren naar haar grote liefde Sara in Montréal, gaat Anne op zoek naar wat ze wil in het leven. Dan ontmoet ze de non-binaire Lou die anders in het leven staat. Ben jij ook benieuwd hoe dit afloopt? 

De voorpremière vindt plaats op 11 oktober om 20:45 uur in LUX Nijmegen. Tickets bestel je via deze link.
 

4. 155 - STUK

Stuk is een stuk met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt. Een mix van breakdance, komedie, live muziek, video en bizarre humor! Als de voorstelling op vrijdagmiddag (na 15:00) nog niet is uitverkocht, kunnen studenten bij de kassa een last-minute kaartje kopen voor maar € 10.

155 - STUK: vrijdag 15 oktober om 20.00 uur bij De Lindenberg (zorg dat je een geldig coronatoegangsbewijs hebt).


5. Kledingruil + Muziek + Food @ Hubert

Heb jij thuis nog stapels kleding liggen die je niet meer draagt of past? Neem ze mee naar de kledingruil en krijg er een nieuwe outfit voor terug! Bij binnenkomst lever je je (schone) kledingstukken in en daar ontvang je een waardebon waartegen je andere kleding kunt ruilen. Overgebleven kleding wordt gedoneerd. Met muziek en hapjes erbij, belooft het een gezellige middag te worden.

Kledingruil + Muziek + Food: zondag 17 oktober van 12:00-18:00 bij Hubert. Entree kost €1,-

 

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Bedenk je eigen activiteit!

Ben jij tussen de 12 en 27 jaar oud? En heb jij altijd al een Mario Kart toernooi, een Spoken Word workshop, een muziekfestival, of een cursus vloggen willen organiseren? Of heb je een ander leuk, creatief idee wat je graag wil uitvoeren, voor én door jongeren? Dan is Young Vibes the place to be!

Young Vibes is een programma waarbij jongeren tussen de 12 en 27 jaar oud de kans krijgen om in 2021 een evenement of activiteit te organiseren met behulp van geld van de gemeente Nijmegen. Na anderhalf jaar vooral elkaar zien op afstand, wordt het hoog tijd dat we elkaar weer gaan ontmoeten.

Meld jouw idee nu vrijblijvend aan via de ideeënbox. Heb je al een heel plan uitgedacht? Vul dan het aanvraagformulier in.

Dit vind je misschien ook leuk: