Wat is er te doen in Nijmegen - 11 t/m 17 oktober 2021

Wat ga jij doen deze week? Bezoek een film, concert of cabaretvoorstelling. Neem deel aan een wandeling of sit back and relax bij een heerlijke film in de bioscoop. Er is genoeg te doen in ieder geval!

1. Het Veterstrikconcert (4+)

Geniet van oude bekende kinderliedjes, korte verhalen en gedichten tijdens het Veterstrikconcert! In het teken van de Nijmeegse Kinderboekenweek 2021 vindt op 17 oktober een heus popconcert plaats voor iedereen die al kan veterstrikken of het nog moet leren.

Het concert vindt plaats op 17 oktober om 15:00 uur voor kinderen vanaf 4 jaar in Concertgebouw De Vereeniging.

2. Poëziewandeling door Nijmeegse Binnenstad

Strek de benen tijdens de poëziewandeling door de Nijmeegse binnenstad. Samen met drie ervaren gidsen wandel je langs bijzondere locaties en sta je stil bij een literair baken of een plek om een gedicht voor te dragen dat daarbij past. Laat je verrassen door de voorgedragen poëzie en ontdek plekken in Nijmegen die je misschien nog niet kent!

De poëziewandeling vindt plaats op 16 oktober om 11:00 uur. Meld je aan via poeziecentrumnederland@gmail.com

 

3. Voorpremière ANNE+   

De herfst is het beste seizoen voor een bezoekje aan de bioscoop, dus dit is de perfecte gelegenheid om naar de voorpremière van de nieuwe film ANNE+ te gaan. Net voordat Anne gaat emigreren naar haar grote liefde Sara in Montréal gaat Anne op zoek naar wat ze wil in het leven. Dan ontmoet ze de non-binaire Lou die anders in het leven staat. Ben jij ook benieuwd hoe dit afloopt? 

De voorpremière vindt plaats op 11 oktober om 20:45 uur in LUX Nijmegen. Tickets bestel je via deze link.

4. Thijs van de Meeberg ‘Meer dan mogelijk’  

Thijs van de Meeberg kan niet wachten om weer op tournee te gaan met zijn voorstelling Meer dan mogelijk. Ondanks dat hij het leven in de lockdown heerlijk vond – geen confrontaties, geen gemiste kansen en geen verkeerde inschattingen – is hij blij iedereen weer te kunnen verwelkomen in het theater. En hij kan jouw hulp gebruiken, want er is een probleem boven zijn hoofd gegroeid waardoor alles stagneert en vastloopt.

De voorstelling vindt plaats op 14 oktober om 20:30 uur in De Lindenberg.

 

5. Nederlands Kamerkoor ‘Ester’

Bezoek een concert van het Nederlands Kamerkoor! In Ester staan oude én moderne moedige vrouwen centraal. De meditatieve klanken komen samen met hypnotiserende soundscapes van turntable artist Shiva Feshareki, spoken word van dichter Lisette Ma Neza en meeslepende dans van BOSSLADY, verfilmd door filmmaker en visual artist Mariam Kruishoop.

Het concert vindt plaats op 14 oktober om 20.15 uur in Concertgebouw De Vereeniging.

6. Ontdek Walk of the Town

Sinds een jaar is Nijmegen een ontdekkingstocht rijker: Walk of the Town, een groene lijn door het centrum van Nijmegen, voorzien van infoborden vol leuke weetjes en kunstwerken over de geschiedenis van Nijmegen. Zaterdag 16 oktober is jouw kans om deze route te gaan ontdekken, met een uitnodigend en divers programma langs de lijn. De Walk of the Town komt tot leven met ballerina’s, skateboarders, muzikanten en hiphoppers die op en over de kenmerkende groene lijn bewegen. Je komt zelfs Mariken van Nimwegen tegen als living statue! Bekijk het programma.

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week. 

Dit vind je misschien ook leuk: