5x tips voor Music Meeting Festival

Tijdens het Pinksterweekend staat Park Brakkenstein in Nijmegen weer drie dagen lang in het teken van muzikale ontmoetingen en avontuurlijke muziek uit alle windstreken. Music Meeting Festival vindt dit jaar plaats op 27, 28 en 29 mei. Wil je weten wat je écht niet mag missen? Dit zijn de tips van artistiek leider Martyna van Nieuwland!

1. COLECTIVA 

Pittige grooves, het beste uit Afro-Latin en jazz. Welkom in de wereld van COLECTIVA, de Britse band bestaande uit alleen vrouwelijke musici die vol power en passie muziek maken die ze zelf hot-tropical-jazz noemen. Vurig is de muziek inderdaad, maar COLECTIVA staat niet alleen garant voor een stomend dansfeest, hun songs zitten vol lagen en steken heel knap in elkaar. 

Lees meer

2. Acient Istanbul Tales | Emine Bostancı 

Acient Istanbul Tales is een nieuwe compositie geschreven voor een septet door Ardashes Agoshian, speciaal voor Music Meeting. De belangrijkste rol in dit project is weggelegd voor Emine Bostancı, Music Meeting artist-in-residence en virtuoos bespeler van de kemenche. Deze knievedel met zijn zangerige klank speelt ondanks de bescheiden afmetingen een belangrijke rol in de Turkse muziek, zowel in het klassiek Ottomaanse repertoire als in de volksmuziek.

Lees meer

3. KUTU

Met messcherpe, staccato samenzang vol extatische uithalen over loeistrakke dancebeats, beukende bassen, bezwerende synthklanken en een ontregelende elektrische viool geeft de Franse componist, violist en bandleider Théo Ceccaldi samen met zijn groep Kutu een verrassende nieuwe draai aan de Ethiopische muziek die hij leerde kennen via de historische opnamen van de legendarische Ethiopiques collectie.

Lees meer

4. PoiL Ueda 

Ongewoon spannend: de samenwerking tussen de Japanse Junko Ueda die Boeddhistische chants en zichzelf daarbij op de biwa (Japanse luit) begeleidt en het Franse progrock kwartet Poil met een patent op  gekte. Samengevoegd tot Poil Ueda creëren de vijf musici een onvergelijkbare sfeer. Onderga deze muziek, laat je meevoeren naar een fascinerende wereld die je tot dan toe niet kende.

Lees meer

5. Jamika & the Argonauts 

Sensatie; vanwege de vurigheid waarmee zangeres Jamika Ajalon ‘I wanna tear down the house’ uitschreeuwt, moeten we er ernstig rekening mee houden deze band de tent afbreekt. In de muziek van Jamika & the Argonauts kan van alles gebeuren maar iedere song heeft een pittige groove en dankzij de passie waarmee Ajalon ieder woord uitspreekt, wordt de luisteraar helemaal meegevoerd.

Lees meer

Vier het Pinksterweekend in Park Brakkenstein tijdens Music Meeting Festival op 27, 28 en 29 mei 2023. Bekijk het volledige programma en bestel je tickets via www.musicmeeting.nl

Dit vind je misschien ook leuk...