3x tips voor Open Monumentendag

Dit weekend openen meer dan 50 monumenten in en rondom Nijmegen hun deuren. Waar ga jij een kijkje nemen? Wij tippen de 3 monumenten die je niet mag missen! Het hele programma kun je hier bekijken. 

1. Kazemat Lent

Bijzonder: dit Rijksmonument is voor het eerst open voor bezoekers! De zogeheten 'kazematten' vervulden een belangrijke rol in de oorlogstijd voor het vernietigen van de spoor- en verkeersbruggen over de Waal, zodra het Duitse leger Nederland zou binnenvallen. Deze kazemat werd in 1936 gebouwd. De bunker bestaat uit drie verdiepingen en was bewapend met kanon en mitrailleur.

Afbeeldingsresultaat voor kazemat lent
2. NYMA

In 1928 werd de N.V. Kunstzijdespinnerij de NYMA opgericht. Sinds 2009 is de fabriek stilgelegd en inmiddels is de watertoren een iconisch beeld voor veel Nijmegenaren. Het NYMA-terrein en de Vasim worden nu ontwikkeld tot nieuwe culturele hotspot voor Nijmegen-West. Zondag tussen 11:00 en 17:00 kun je binnenkijken!

Bestand:Nijmegen NYMA-watertoren en brug De Oversteek (02).JPG

3. Gebroeders van Lymborch Huis

Ga mee op rondleiding door het Gebroeders van Lymborch Huis en de authentieke middeleeuwse kelder! Leer meer over de Nijmeegse kunstenaarsbroers Paul, Herman en Johan van Limburg, die hier in de late middeleeuwen hun atelier hadden. Voor starttijden, zie www.gebroedersvanlymborch.nl.

Dit vind je misschien ook leuk