Zomerexpositie, betoverende glaskunst, is wegens succes verlengd!

Tijdens de zomerexpositie toont Wilfried Grootens zijn glaskunst. De zomerexpositie is, wegens succes, verlengd tot en met 6 september.

Betoverende glaskunst

De boeiende werken van de Duitse kunstenaar Wilfried Grootens (1954) vloeiden voort uit een reeks experimenten met schilder- en bindmiddelen die hij aan verf toevoegde. Sinds 2010 bestaan zijn werken meestal uit 26 of 36 tot kubus geplakte, rondom geslepen en gepolijste doorzichtige floatglasplaten. De afzonderlijke glasplaten beschildert hij zo dat na het polijsten een uiterst transparante, geometrische ruimte ontstaat, waarin een driedimensionaal object lijkt te zweven. De schijnbaar zwevende, uit lineaire penseelstreken opgebouwde vormen en hun visuele verkenning zorgen voor verrassende vormvariaties. De toeschouwer ontdekt steeds nieuwe perspectieven in het object.

17 jaar 'Zeven Zomers'

Deze zomer viert de galerie haar 17 jarig bestaan. In 2003 begon kunstenaar Eelko van Iersel zijn nomadische galerie vanuit de liefde voor beeldende kunst en zijn ambitie om kunst bij elkaar te brengen, zodat er synergie ontstaat. Daarbij is de som van de samengestelde expositie groter dan ieder kunstwerk solitair. In de loop van de jaren is zijn concept uitgegroeid tot de grootste galerie van Nijmegen, die bekend staat om haar kwaliteit, vakmanschap en service.

Je vindt bij Galerie Zeven Zomers natural art van Rob Plattel, papierkunst van Annelies Reijers, abstracte olieverfschilderijen van Eelko van Iersel, bronzen sculpturen van o.a. Erik Kierkels, Rieke van der Stoep, Anke Birnie, Marcel Joosen, Rose van den Hurk, Harry de Leeuw, Peter Jansen (1956-2011) en Gerard Neijenhuis.

Dit vind je misschien ook leuk