Winterwekenwensen gaan in vervulling!

De Nijmeegse Winterweken zijn zondag 7 januari bijzonder afgesloten tijdens de wensuitreiking in de Stevenskerk. Drie weken lang konden bezoekers genieten van de lichtsculpturenroute inclusief quiz, activiteiten bij lokale ondernemers, de nieuwjaarsdip in het Romeinse badhuis, indrukwekkend straattheater én er was de mogelijkheid tot het inleveren van een Winterweken wens. Er werden massaal wensen in de wensboom en de inleverboxen bij de ondernemers ingeleverd.

Opvallend was dat er erg veel wensen zijn ingeleverd met een mooie symbolische boodschap zoals beterschapswensen of het stoppen van de oorlogen. Er werd groots en kleins gewenst, in totaal zijn er zo’n 4500 wensen ingeleverd. Op zondag 7 januari werden er vijf wensen uitgereikt aan de wensindieners. Het werd een emotionele uitreiking.

De eerste wens was ingediend door Billie (10). Hij wenste dat zijn moeder meer geld had om leuke dingen te doen. Wij vonden dit zo’n mooi gebaar dat we Billie samen met zijn tweelingbroer en moeder een weekendje Hup hotel hebben aangeboden. Daarna was het tijd voor de wens van Dominique die wenst dat zijn vader nog één keer terug kan naar zijn geboorteland Frankrijk. Hij heeft zijn zus al ruim 40 jaar niet gezien. Ze krijgen budget zodat vader met zijn twee zoons naar Frankrijk kan gaan om hun familiegeschiedenis samen te ontdekken. De derde wens was van oma Ike die wenst dat haar kleinzoon Noud(13 jaar) een dagje naar de Efteling kan. Hij heeft een gehandicapt broertje waardoor hij minder vaak leuke dingen kan doen. Ze krijgen 3 Efteling tickets en budget voor in de Efteling, zodat ze een hele mooie dag gaan beleven. Vervolgens was daar een hele emotionele wens voor een gezin dat in augustus 2 kinderen(12 en 19 jaar) verloor bij auto ongeluk. Zij krijgen budget om met zijn drietjes een verdiend weekend weg te gaan. De laatste wens was van een vader die zijn dochter(Amélie 6 jaar) een eigen hoela hoop gunde. Zij ontving een hoela hoop naar in haar lievelingskleuren!

Cijfers Nijmeegse Winterweken editie zes:

1 Wensboom van 8 meter hoog in de Stevenskerk

5 Nijmeegse Winterweken wensen in vervulling

8 Indrukwekkende grote lichtsculpturen

355 Nieuwjaarsduikers in het Romeinse pop-up badhuis

600 Bezoekers die meeliepen met de Winter Wonderparade richting de opening (schatting)

17 Koor optredens

12 Keer prachtig straattheater op stelten en Romeinse Spelen theater

32 Lokale ondernemers met activiteiten en/of Winterweken acties

110 Dansers van ID Dance

186 Lichtjesroute deelnemers op 27 december 2023

1980 Spelers van de volwassen quizroute

620 Spelers van de kids quizroute

13.602 Bezoekers aan de Nijmeegse Winterweken in de Stevenskerk

21.000 Uitgedeelde informatie plattegrondjes

9.080 Personen bereikt op de socials van IntoNijmegen 45.000 wandelaars van de lichtsculpturenroute (naar schatting) 114.836 unieke IntoNijmegen bezoekers in december o.a. door Nijmeegse Winterweken

Toekomstdromen

De Nijmeegse Winterweken zijn ontstaan vanuit een ondernemersbehoefte om ook in de winterperiode de stad te laten leven. Na zes succesvolle edities is deze doelstelling zeker geslaagd, maar het succes smaakt naar meer. Steeds meer Nijmeegse ondernemers haken aan of hebben goede ideeën voor de volgende editie. Een rollerskatebaan, lokale Nijmeegse ondernemersmarkt, meer spraakmakend theater en een winters Gevelconcert worden door de binnenstad ondernemers genoemd. Huis voor de Binnenstad en gemeente Nijmegen gaan samen met ACBN Evenementenbureau Nijmegen bekijken hoe deze toekomstplannen kunnen worden vormgeven.

De Nijmeegse Winterweken vonden dit jaar plaats van 16 december 2023 t/m 7 januari 2024. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates.