Wintertuinfestival steunt project 'Hoop voor Oekraïne'

Op tweede paasdag 18 april sluit het Wintertuinfestival de Boekenweek af in poptempel Doornroosje te Nijmegen. De opbrengst van de kaartverkoop doneert Wintertuin aan het project 'Hoop voor Oekraïne'.

Hoop voor Oekraïne

De opbrengst van de kaartverkoop van het Wintertuinfestival wordt gedoneerd aan het project 'Hoop voor Oekraïne'. Het project wordt georganiseerd door Nijmegenaar Qader Shafiq van Bureau Wijland en een groep Oekraïense vrouwen die in Nijmegen verblijven. Qader heeft vroeger in Charkov gestudeerd en haalt met 'Hoop voor Oekraïne' geld op voor de herinrichting van het regionaal weeshuis in de door de oorlog zo hard getroffen stad.

Tijdens het Wintertuinfestival zal hij tijdens de opening van het avondgedeelte om 18.45u in de Rode zaal het project nader toelichten. Daarnaast kunnen bezoekers op een speciaal ontworpen kaart hun steun betuigen aan de gevluchte Oekraïners in Nijmegen.
Wie onverhoopt niet naar het festival kan komen, maar wel financiële steun wil geven, doneert een ticket of bedrag naar keuze via wintertuinfestival.nl/tickets.

Wintertuinfestival in Doornroosje

Op tweede paasdag 18 april staan alle zalen, gangen en kleedkamers van poptempel Doornroosje in het teken van het festivalthema fictie als gids. Wintertuin sluit de Boekenweek af met een divers programma vol voordrachten, gesprekken, workshops en optredens van Connie PalmenHanna BervoetsIlja Leonard PfeijfferMarieke Lucas RijneveldJoost Oomen en nog veel meer gevestigde namen en opkomend talent. Het programma begint om 15.00 uur en is om 00.00 uur afgelopen. Tickets zijn te koop via wintertuinfestival.nl.

Fictie als gids

Festivalorganisator Wintertuin koos deze editie voor het thema fictie als gids, waarbij fictie wordt ingezet om samen te kijken naar de wereld van vandaag. Met de verbeelding als kompas navigeert het Wintertuinfestival door deze roerige tijd. Het programma op 18 april wordt ondersteund door een digitaal programma vol podcasts en publicaties dat al in november verscheen. Dit online programma is nog steeds gratis te bekijken en te beluisteren op literair platform Notulen van het Onzichtbare.

WINTERTUINFESTIVAL IN DOORNROOSJE
Datum: maandag 18 april 2022 (tweede paasdag)
Tijd: 15.00 - 00.00u
Locatie: Doornroosje, Stationsplein 1, Nijmegen
Entree: €17,50 / €12,50    
Ticketswintertuinfestival.nl/tickets

Dit vind je misschien ook leuk...