Wat is er te doen in Nijmegen - 21 t/m 27 februari 2022

Benieuwd naar wat er deze week allemaal te doen is in Nijmegen? Lees dan verder! Van muziek tot comedy en een lezing over impactvol werken tot aan de avonturen van Maya de bij, kortom voor ieder wat wils.

1. Concert - Het Einde van de Tijd

Het was enorm bijzonder dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog zelfs nog in de kampen muziek werd gemaakt. Het Einde van de Tijd is een theatraal concert dat exemplarisch is voor de veerkracht van kunst in ontzettend zware tijden.

Bezoek woensdag 23 februari om 20.15 uur het Concertgebouw De Vereeniging voor dit prachtige concert.

2. Werk met impact en betekenis - hoe begin je?

Maar liefst 80.000 uren van je leven besteed je aan je werk. Wat als die tijd en energie kan inzetten voor een mooiere, duurzame en sociale samenleving? Hoe vind je vervullend werk dat echt bij je past? En waar begin je?

Volg de gratis webinar online op dinsdag 22 februari van 16.00 – 17.00 uur of van 20.00 – 21.00 uur.

 

3. Kinderfilm - Maya en het Gouden Ei

Wanneer Maya hoort dat de koningin haar en Willy uit elkaar wil halen omdat ze weer eens chaos hebben gecreëerd in de bijenkorf, besluit Maya om met Willy op avontuur te gaan om de koningin te bewijzen dat ze wel samen te vertrouwen zijn.

De film is te zien in LUX Nijmegen op woensdag 23 februari om 14.25 uur.

4. Let's make comedy - Voorronde

Na een geslaagde eerste editie met Let’s Make Comedy-winnaar Kim van den Heuvel, komt het Let’s Make Comedy festival terug! Ze gaan samen met andere Gelderse Podia op zoek naar het meest indrukwekkende talent op het gebied van stand-up comedy.

Let's make comedy - Voorronde: vrijdag 25 februari van 20.15 – 22.00 uur in De Lindenberg.

 

5. Theatervoorstelling - Wat te doen in het leven als je van alles kan maar niks echt goed?

Overal is wel een training voor: van beter leren luisteren tot dikke vouwen schilderen. Maar wat moet je in het leven als blijkt dat je alles maar een beetje kan? Op humoristische Brabantse wijze neemt Dees Verhoeven je mee.

Ga voor de voorstelling op zondag 27 februari om 13.00 uur of om 15.00 uur naar De Verspiegeling.

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk...