5x jongerentips in Nijmegen - 21 t/m 27 feb 2022

Ben jij op zoek naar iets leuks om te doen? Wij zetten de vijf leukste tips voor jongeren weer op een rijtje. Ga op blinddate in het muZIEum, shop de beste vintage kleding, ontdek de Nijmeegse geschiedenis of bezoek het muziekcafé in Merleyn. 

1. Ga op blinddate in het muZIEum

Wil jij ervaren hoe het is om ineens niets meer te zien? Welke invloed heeft dat op jou? Hoe breng jij het ervan af in de wereld van niet zien? Ontdek het zelf in het muZIEum in Nijmegen. Stap in het pikkedonker en ervaar hoe het is om blind te zijn.

De tentoontoonstelling is t/m 21 april dagelijks te zien in het muZIEum

 

2. WHAT HAPPENED @ZaadeLMakerij?

De Zaadelmakerij uit met een heuse 'happening'. Vanop zondag 27 februari kun je van 11 tot 16 uur komen genieten van kunst, dj's, vinyl, vintage kleding, workshops, expo, feest, soep en koffie. Wat kun je verwachten? Eigenlijk moet je dat gewoon komen ontdekken.

Bezoek Happening op zondag 27 februari van 11 tot 16 uur bij de ZaadeL Makerij op de Coehooornstraat 71. 

 

3. Ontdek de Nijmeegse geschiedenis 

De oudste stad van Nederland zit natuurlijk vol met verhalen. We hebben de meest bijzondere, historische plekken in Nijmegen voor je op een rijtje gezet. Ook op deze plekken ervaar je de geschiedenis nog altijd! Check ze hier.

4. Tentoonstelling De Rat (RUIS)

Het viel de kunstenaar Dante van Elburg tijdens zijn wandelingen op dat horecaondernemers, al dan niet bewust, de meest bizarre sculpturen hadden gebouwd van zitmeubilair dat al lang niet meer in gebruik was geweest. Deze inspiratie gebruikt hij voor het maken van zijn kunstwerken. 

Tentoonstelling De Rat is van 18-02 t/m 26-03 te zien in RUIS op de Hertogstraat 119. 

 

5. Café Merleyn

Waar een wil is… is Café Merleyn! Voor de komende vier weken, vanaf 12 februari, gaat Merleyn iedere zaterdag van 19.00 tot 01.00 uur open als muziekcafé, zodat er ouderwets aan de Hertogstraat kan worden geborreld. Zij regelen de drank en muziek, jij het gezelschap.

Café Merleyn is op zaterdag 26 februari van 19.00 tot 01.00 op de Hertogstraat 13. 

 

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk...