Wat is er te doen in Nijmegen - 16 t/m 22 augustus 2021

Zoals elke week zochten we weer de 5 leukste dingen uit om te doen deze week! Wat zijn jouw plannen? Naar Enjoy VR tijdens deze regenachtige dagen, festival Suffering Matters of optredens bekijken in Hubert PLEK? Wat je ook gaat doen, veel plezier!

1. Voor muziekliefhebbers: Hubert PLEK

Elke dinsdagavond in augustus is Hubert open voor jongeren van 14 t/m 18 jaar. Van 19.00 tot 23.00 uur kan je komen chillen met vrienden. Artiesten zoals Terry Joint en DJ's van de Kunstbende komen optreden. Toegang is helemaal gratis! Voor het hele programma, check deze Insta.

17 augustus: Hubert PLEK 

2. Festival Suffering Matters, het festival voor groot en klein leed

Het Besiendershuis en het Radboudumc presenteren tussen tot en met 5 september in de Nijmeegse Stevenskerk een festival voor groot en klein leed: Suffering Matters. Met een tentoonstelling met vier grote kunstinstallaties, een magazine en een podcast vragen ze aandacht voor pijn en lijden. We namen alvast een kijkje bij dit bijzondere nieuwe festival!

Het festival is te zien tot en met 5 september in de Nijmeegse Stevenskerk.

 

3. Voor als het regent: Enjoy VR

Zin om een uurtje te diepzeeduiken, over een Formule 1-parcours te racen of de Mount Everest te beklimmen? Het kan allemaal bij Enjoy VR! Waan je even in een compleet andere wereld. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is je VR bril opzetten.

Enjoy VR is elke dag open van 11:00 tot 20:30 uur.

 

4. Museum Het Valkhof presenteert de nieuwe Kunstsluis: Elvira Duives

Vorig jaar stelde Museum Het Valkhof in Nijmegen een heuse Kunstluis aan – een kunstenaar die met zeven korte interventies het museum kritische vragen stelt. Allround kunstenaar Bart Drost trapte in het uitdagende coronajaar het spits af. Tekenaar Elvira Duives, bekend om haar speelse en veelkleurige miniportretten, neemt deze verantwoordelijke taak van hem over. Zij krijgt van het museum de vraag mee in haar interventies de mens in al zijn verschijningsvormen centraal te stellen: van de bezoeker en museummedewerker, tot en met de geportretteerden in de schilderijen.

Bezoek het museum tussen dinsdag 17 en zondag 22 augustus en laat je meeslepen door de allernieuwste Kunstluis. 

 

5. Neem een kijkje bij Stadskruidentuin

Wist je dat Nijmegen een Stadskruidentuin heeft? In de Javastraat (Indische Buurt) bevindt zich een bijzondere plek waar je niet alleen heerlijk kunt struinen, maar ook interessante workshops kunt volgen of een kruidenweekend kunt bijwonen. 

Stadskruidentuin Nijmegen verzorgt workshops en wildplukwandelingen in de Stadskruidentuin, op Landgoed Bergzicht en op aanvraag op locatie.

Dit vind je misschien ook leuk: