Word meegenomen naar de wereld van de Afghaanse veerkracht in LUX Nijmegen

Al ruim veertig jaar heerst er conflict in Afghanistan. Niemand die er na 1979 geboren is, kent een wereld van vrede. De onzekerheid die hieruit voortkomt, wordt van generatie op generatie doorgegeven. In drie avonden word je meegenomen in de wereld van de Afghaanse veerkracht door oorlogsjournalisten, academici en Afghaanse kunstenaars en artiesten in LUX Nijmegen.

Want in Afghanistan gebeurt veel; de val het communistische bewind, onderlinge verdeeldheid en een burgeroorlog, de overname door de Taliban etc. Daarvan krijgen wij in Nederland slechts een fractie mee. En dan ook nog vaak iets wat lijkt op een sprankje hoop. Met Salaam Afghanistan vertelt LUX het héle verhaal van Afghanistan.

Een jaar na overname door de Taliban 

De eerste sessie op 15 november reflecteert op het jaar sinds de overname door de Taliban. Sprekers zijn schrijver van het boek Warlord Survival: The Delusion of State Building in Afghanistan Romein Malejacq (political scientist en conflict analyst) en women’s rights activist en oprichter van de Young Afghan Women’s Movement Husna Jalal. De avonden worden gemodereerd door historicus en gender en diversiteitsexpert Lema Salah. Er zal muziek zijn door Sohrab Aziz & Khaled en de avond wordt afgesloten met een informele borrel en Afghaanse hapjes. Meer info en tickets.

Over LUX

LUX is met zeven filmzalen, een theaterzaal, een multifunctionele studio en café het grootste arthouse van Europa. Je kunt er 365 dagen per jaar terecht voor een breed scala aan films, theater- dans- en muziekvoorstellingen, debatten, evenementen en festivals. Daarnaast is het café dagelijks geopend, waar je kunt ontspannen, ontmoeten, verdiepen en je laten inspireren. In 2021 is LUX benoemd in de top 15 meest toonaangevende arthouses van de wereld. Meer informatie: lux-nijmegen.nl

De sessies vinden plaats op dinsdag 15, 22 en 29 november en de voertaal is Engels. Je kunt een ticket kopen per sessie of een pass-partout voor een gereduceerd tarief. Studenten krijgen korting. Meer informatie: lux-nijmegen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...