Veel nieuwe partijen, locaties en samenwerkingen op nieuwe Kunstnacht

Ontdek zaterdag 17 september in één nacht wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft. Op ruim 25 locaties zie je onverwachte optredens, verrassende kunstinstallaties en unieke cross-overs van meer dan 60 organisaties uit Nijmegen en Arnhem, op het gebied van muziek, dans, beeldende kunst, film, theater, multimedia, wetenschap, literatuur en poëzie.

Festivalhart: Kronenburgerpark

Kunstnacht start vanaf 16.00 uur met een gratis programma in het Kronenburgerpark. Hier komen alle vormen van kunst samen, omlijst met optredens en verrassingen. Om 18.25 uur is de officiële opening van Kunstnacht, waarbij woordkunstenaar Daaf Verjans je meeneemt in de Mythe van de Kunstnacht en Blow 3.0 een heerlijke muzikale mix van jazz en dance presenteert. Verder op het programma: muziektheater en opera van Collectief Ludvik, interactieve dansvoorstelling en workshop van Elena Nijssen, circus performance Zirkometric, psychedelische space disco van Ko Shin Moon en instrumentale loops van Juma Iking.

Vier routes door de stad

Met een Kunstnachtticket kun je vanaf 19.00 uur op ontdekkingstocht langs ruim 25 locaties door de binnenstad en het Honigcomplex. Door de ongewone mix van deelnemende partijen ontstaan er spannende cross-overs, zoals van Introdans x Oostpool x Doornroosje @ Museum Valkhof, Moving Futures Festival x ArtEZ Dansacademie @ RUIS en InScience x Deep End Film x Kloosterkino @ Valkhofpark. Organisaties die dit jaar voor het eerst meedoen aan Kunstnacht zijn Introdans, Popronde, POPOP Art, The Mansion, PAAK en Wiebert. Op jouw ronde door de stad kom je ook terecht op verrassende locaties. Ben jij bijvoorbeeld al op de nieuwe locatie van The Big Draw geweest?

Je kunt helemaal zelf je route samenstellen óf je laten inspireren door een van de gekleurde routes. Ga je voor de paarse route, speciaal voor echte cultuurminnaars? Volg je de oranje route, speciaal voor jonge culturele speurders? Loop je een blauwtje, vol fantasie? Of ga je voor geel, de kleur van verdieping? Combineren en overstappen mag, reserveren is niet nodig en je bepaalt je eigen volgorde. Een groot deel van het programma is doorlopend, wanneer er specifieke starttijden zijn, staan ze bij het programma vermeld.

Nachtfeest in De Vereeniging

Feest de klok rond en beland vanaf middernacht bij het Nachtfeest! Plakband laat het publiek hele andere kanten van concertgebouw De Vereeniging kennen, met de fijnste disco, funk en house. Dat betekent een buitenissig feestritueel in stijl, met DJ Lipelis als afsluiter en visueel spektakel van VJ Mirjam Debets.

Tickets & info

Het complete programma en tickets vind je op www.kunstnacht.nl. In de voorverkoop kost een kaartje voor Kunstnacht € 17,50, een combi-ticket met het nachtfeest € 27,95 en een los nachtfeestticket € 12,50. Het programma in het Kronenburgerpark is vrij toegankelijk.