Uitgeverij Proces-Verbaal lanceert gratis luisterbelspel tijdens de Poëzieweek

Tijdens de opening van de Poëzieweek 2021, donderdag 28 januari, lanceert uitgeverij Proces-Verbaal een nieuw podium voor dichters: het Poëzie Belspel. Dit podium is geen gebruikelijk podium op locatie of online. Het publiek ervaart het Poëzie Belspel door een gratis telefoonnummer te bellen. Een uitgebreid keuzemenu leidt naar één van de tientallen gedichten. De gedichten zijn beschikbaar in allerlei smaken en genres, ingesproken door de schrijvers zelf. Daarnaast wordt elke maand een nieuwe Dichter van de Maand in de spotlight gezet. De Nijmeegse Stadsdichter Wout Waanders trapt af. Ook lang nadat de avondklok geslagen heeft is het Poëzie Belspel nog altijd bereikbaar.

Offline vermaak tijdens de lockdown

De laatste coronamaatregelen leiden ertoe dat mensen meer op afstand van elkaar moeten leven. Ook uitstapjes en optredens bezoeken zit er voorlopig niet in. Creatieve makers en artiesten proberen via online media in contact te blijven met hun publiek. Het Poëzie Belspel biedt een offline ervaring waarbij literatuur en techniek worden gecombineerd. Een smartphone of computer is niet nodig, iedereen kan het belspel altijd en overal telefonisch bereiken. Door het keuzemenu wordt het luisterspel een interactieve beleving, waarbij iedere beller andere keuzes kan maken. In totaal bevat het Poëzie Belspel ruim één uur luistermateriaal. Leuker is het om zo af en toe even kort te bellen voor een gedicht. Bijvoorbeeld tijdens het bezoek aan het toilet, wachtend op de bus of tijdens een saaie Zoom-vergadering.

Nieuw podium voor dichters

Donderdag 28 januari gaat de Poëzieweek van start in Nederland en België. Helaas worden ook dichters getroffen nu boekhandels gesloten moeten blijven en live optreden niet mogelijk is. Het Poëzie Belspel biedt Nederlandstalige dichters een nieuw corona-proof podium met ongelimiteerde bezoekersaantallen. Luisteraars bellen elke maand nog eens terug wanneer een nieuwe Dichter van de Maand opgenomen wordt in het Poëzie Belspel. Zo worden komend jaar twaalf talentvolle schrijvers in het zonnetje gezet.

Dit vind je misschien ook leuk