Ugenda presenteert wekelijks twee Cultuurgesprekken

Wekelijks gaan Ugenda redacteuren Remy Angel en Ruud Vos vanuit de Thiemeloods in gesprek met iemand uit de Nijmeegse culturele scene. De ene keer voert Remy het gesprek, de andere keer Ruud. Die gesprekken worden live gestreamd via TwitchTV en het YouTubekanaal van Ugenda. Voor de komende weken komen onder andere Ingrid Oostendorp, Simon Mamahit en Heidi Koren langs.

Remy en Ruud gaan met de gasten in gesprek over cultuur in tijden van corona en hoe zij met de huidige situatie omgaan. De gesprekken vinden vanaf nu twee keer per week plaats, op woensdag en donderdag rond de klok van vier uur. Elk gesprek duur ongeveer een half uur en is online live te volgen.

Komende week is er bovendien ook een speciale live editie van Duimpjeworstelen. Duimpjeworstelen is een podcast waarin Ruud Vos op een ludieke wijze de 'strijd' aan met een bekende Nijmegenaar over een populaire film. Inmiddels zijn er 34 afleveringen te beluisteren. In de live-uitzending gaat Ruud in debat met componist en acteur Quirijn Foeken. 

De cultuurgesprekken worden gemaakt in samenwerking met de Thiemeloods. De redactie is in handen van Nora van Dam en Evelien Rothuizen

Data

  • Di 26 mei 20.00 uur: Duimpjeworstelen met Quirijn Foeken 
  • Wo 27 mei 16.00 uur: Ingrid Oostendorp, kunstenares en initiatiefnemer van kunstuitleen Kunstmagazijn
  • Do 28 mei 16.15 uur: Simon Mamahit urban artist en werkzaam bij Cultuur Oost, het Gelders netwerk- en expertisecentrum voor kunst, cultuur en samenleving.
  • Wo 3 juni 16.00 uur: De Schoenfabriek, evenementenbureau betrokken bij onder andere bij de Zwarte Cross en Festival op het Eiland
  • Do 4 juni 16.00 uur: dichteres en tekenares Rinske Kegel 
  • Wo 10 juni 15.00: Schrijfster Heidi Koren 

De cultuurgesprekken zijn te volgen via:
Het YouTube kanaal van Ugenda
Het Thiemeloods Stroomt kanaal op Twitch.tv

Dit vindt je misschien ook leuk