Theatergroep Hotel Modern speelt in Theater Lux in Nijmegen de voorstelling ‘De Lange Gang’

Op vrijdag 23 september 2022 gaat in Theater Rotterdam de nieuwe voorstelling van het Rotterdamse gezelschap Hotel Modern in première, ‘De Lange Gang’. Op woensdag 19 oktober speelt om 20.30 uur theatergroep Hotel Modern in Theater Lux in Nijmegen de voorstelling ‘De Lange Gang’.

Met een green screen-studio, poppetjes en boomschors verbeeldt Hotel Modern verhalen waarin geboren worden niet vanzelfsprekend is en bittere pijn kan veranderen in dierbaar verdriet.  

Arlène Hoornweg vond in haar familiegeschiedenis de bron voor een vertelling over een moeder die door een noodlottige gebeurtenis haar dochter kwijtraakt en een wonderlijke zoektocht begint. Pauline Kalker verbeeldt het rouwproces dat volgde op een abortus en een aantal miskramen, Herman Helle verwerkt filmbeelden van zijn opgroeiende dochter tot een live-video installatie, Heleen Wiemer tekent animaties en Reinier van Houdt maakt muziek. 

Makers en spelers: Arlène Hoornweg, Pauline Kalker, Heleen Wiemer, Herman Helle Componist en live muziek: Reinier van Houdt Componist muziek bij de video van gangen: Christiaan Verbeek Decorbouwassistenten: Marsha Agerbeek, Juliet Campfens Techniek: Pablo Strörmann, Joris van Oosterhout Grafisch ontwerp: Sibe Kokke Foto affiche: Herman Helle Met dank aan: Nineties Productions, Feike's Huis, Trudi Klever, Robbert So Subsidie: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam.

Over Hotel Modern 

Theatergroep Hotel Modern bouwt in het theater miniatuurwerelden waarin spelers honderden poppetjes manipuleren en met minicamera's filmen. De beelden worden op een groot scherm geprojecteerd en live voorzien van een soundtrack. Hotel Modern speelt over de hele wereld en won vele prijzen, waaronder in najaar 2019 - de Oeuvreprijs voor Poppenspel.

Uit het juryrapport: “Herman Helle, Arlène Hoornweg en Pauline Kalker van theatergroep Hotel Modern hebben in 20 jaar een oeuvre opgebouwd van memorabele miniatuurvoorstellingen die ingrijpende verhalen invoelbaar maken. Legendarisch zijn De Grote Oorlog en Kamp, waarin de gruwelen van de eerste en de tweede wereldoorlog worden verbeeld. Ook memorabel is de skyline van koelkasten uit Heden Stad of de mensheid verbeeld als garnalen in Garnalen Verhalen. Daarom de oeuvreprijs voor deze ‘grootheden van de kleine schaal’!" 

Dit vind je misschien ook leuk...