Theatergroep GRAS zoekt ouderen voor officieel jongerenproject van Theater na De Dam

Voor het zesde jaar op rij maakt Theatergroep GRAS een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog op 4 mei. Dit jaar maken voor de derde keer een project als officieel jongerenproject van Theater na De Dam, het landelijke initiatief dat de Dodenherdenking van meer context probeert te voorzien.

Het thema van 2021 is de Razzia van november 1942 en de jodenvervolging in Nijmegen. Dit jaar zoeken we ooggetuigen die willen vertellen over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mochten ouderen, of mensen van de tweede generatie, iets kunnen vertellen over de Joodse gemeenschap, de Jodenvervolging in Nijmegen of de Razzia dan is dat een pluspunt, maar geen verplichting. Ieder verhaal verdient het om verteld te worden, en ouderen hoefden tijdens de Tweede Wereldoorlog niet in Nijmegen te wonen.

Door de Covid-19 crisis zien de gesprekken er dit jaar anders uit. In overleg met de oudere zoeken we een oplossing om toch contact te maken. Van briefwisseling tot telefonisch tot Zoom/Skype. We schuwen niets.

Kaartverkoop

Tickets voor de Zoomvoorstelling door jongeren op 4 mei om 20:15 zijn te koop via www.theatergroepgras.nl 

Speeldata

4 mei 20:15 via Zoom

Dit vind je misschien ook leuk