TG Greppel speelt HAAN: een zoektocht naar de emancipatie van de man

Zaterdag 19 maart gaat HAAN van de Nijmeegse Theatergroep Greppel in première. Deze muziekvoorstelling staat stil bij hoe we als mens gevormd worden. Meer specifiek: hoe mannen gevormd worden. Ook speelt TG Greppel in het tweede weekend van maart een reprise van de succesvolle voorstelling Een ogenblikje alstublieft…, in het voormalig belastingkantoor van Nijmegen. De kaartverkoop is gestart.

In de voorstelling HAAN ontmantelt en ontbloot theatermaker Rik Luijmes zichzelf. Hij gaat op zoek naar wat hem tot man maakt, en hoe hij probeert te voldoen aan beelden die hij over 'echte mannen' heeft. Hij vertelt: "Zelfbewuste vrouwen hebben de afgelopen decennia zo'n drie feministische golven in gang gezet. Hoe zit dat met ons, de mannen? Waarom doen we wat we doen? Waar komt onze dominantie vandaan? Zijn er manieren om recht doen aan de sensitiviteit van mannen? En wat is de haan in mij?"

TG Greppel vindt het belangrijk om stil te staan bij hoe jongens opgroeien. Wat hebben ze nodig om gezonde, fijne mannen te worden? Rik Luijmes las over het gedrag van kippen en hanen en citeert uit het stuk: "Jonge haantjes willen zich vaak te vroeg gelden. Je moet ze elke avond even oppakken, koesteren. Daar krijg je hele leuke haantjes van." De voorstelling HAAN voert je mee langs herkenbare gedachtes en zet je aan het denken. Jan Flubacher, Jaap Berends en Rik Luijmes spelen gedurende voorstelling swingende funk en tedere nummers.

Reprise Een ogenblikje alstublieft…

In het najaar van 2021 speelde TG Greppel een locatievoorstelling over bureaucratie in het

in het voormalig belastingkantoor van Nijmegen. Een bizarre plek waar burger en ambtenaar elkaar konden ontmoeten, maar toch strikt van elkaar gescheiden bleven. Met 27 uitverkochte voorstellingen was Een ogenblikje alstublieft... een groot succes. Daarom speelt de voorstelling nog één laatste weekend: de kaarten voor 10, 11 en 12 maart zijn nu in de verkoop. De voorstelling speelt meerdere keren per dag.

HAAN speelt o.a. in LUX (Nijmegen) en Theater de KiK (Elst). Kijk voor meer informatie, speeldata & kaarten op de website van TG Greppel. 

Dit vind je misschien ook leuk...