TG Greppel maakt theater in oud belastingkantoor

In het voormalig belastingkantoor van Nijmegen presenteert Theatergroep Greppel de nieuwe locatievoorstelling Een ogenblikje alstublieft…. Het theaterstuk speelt van 19 november t/m 4 december in het pand aan de Stieltjesstraat. De kaartverkoop is gestart.

Een ogenblikje alstublieft… neemt de bezoeker mee naar het oude belastingkantoor van Nijmegen. Wie hier binnenstapt, ervaart een mengeling van gastvrijheid en intimidatie. Het is een bizarre plek waar burger en ambtenaar elkaar konden ontmoeten, maar toch strikt van elkaar gescheiden bleven. Had je een probleem, dan ging je naar binnen. Of je een oplossing kreeg, was maar de vraag. De locatievoorstelling is mede geïnspireerd op het vakantieboek van de Nijmeegse ontwerper Jac. Splinter. Zijn recente ‘Ja maar meneer ik doe ook maar mijn werk, het grote bureaucratievakantieboek’ laat met een knipoog de tekortkomingen zien van de overgereguleerde maatschappij.

Over TG Greppel

TG Greppel maakt theater over de strijd van de mens om te leven en de poging er iets moois van te maken. Vanuit een optimistisch wereldbeeld onderzoekt TG Greppel thema’s uit de actualiteit. “Op speelse en muzikale wijze tonen we het geworstel, de liefde, de tegenslagen en gedragspatronen, omdat wij in een steeds meer polariserende samenleving belang hechten aan nuance en kleur.” TG Greppel is een professioneel theatergezelschap uit Nijmegen.

Meer informatie & kaarten: https://tggreppel.nl/een-ogenblikje-alstublieft/

Dit vind je misschien ook leuk