Tentoonstelling Leven en Dood in Sancta Maria

In korte tijd is ‘Het gezicht van Nijmegen’ uitgegroeid tot een icoon van onze stad. Maar wie is eigenlijk de maker van dit spraakmakende beeld en wat maakt hij nog meer? Dat is vanaf 20 november te zien in Sancta Maria aan de Bredestraat in Nijmegen.

Samen met de mensen van de groeiende ‘minimaatschappij’ Sancta Maria heeft kunstenaar Andreas Hetfeld besloten de oude Mariakapel tijdelijk om te toveren tot zijn belevingswereld. Vanuit door mensen bevolkte eieren, open gezaagde boomstammen en een beeltenis van een Holocaust-overlevende vertelt hij bezoekers hoe hij naar de wereld kijkt. Hetfeld maakt ons deelgenoot van zijn angsten, verlangens en het menselijk drama dat velen van ons kennen. Schoonheid is een element dat hij inzet om het leven draaglijk en vaak zelfs mooi te maken.

Dat Hetfelds thematiek op Sancta Maria op zijn plek is spreekt voor zich, want binnen deze groeiende gemeenschap komen beschouwingen op fundamentele levensvragen dagelijks voorbij. Bronnen binnen natuur, religie en kunst worden aangeboord om antwoorden op vragen te vinden en mensen met elkaar (en zichzelf) in verbinding te brengen.

Hetfelds tentoonstelling Leven en Dood wordt op 20 november geopend. Daarna is zijn werk nog op 27 november, 4 en 11 december voor iedereen te zien in de Mariakapel aan de Bredestraat in Nijmegen. Meer informatie is te vinden op www.mariakapel.org.

Dit vind je misschien ook leuk...