InScience International Science Filmfestival 2021 maakt vakjury bekend

Tijdens de zevende editie van InScience - International Science Film Festival Nijmegen wordt de derde InScience Jury Award uitgereikt. De vakjury bestaat uit drie professionals met verschillende expertises: Sandra den Hamer, George van Hal en Anna Gimbrère. Zij bekijken genomineerde films en maken tijdens het festival de beste wetenschapsfilm van InScience 2021 bekend. De regisseur van de winnende film ontvangt de InScience Jury Award ter waarde van € 2.500.

InScience Jury Award

De InScience Jury Award wordt in 2021 voor de derde keer uitgereikt. De award werd in 2019, ter ere van de vijfde editie van InScience, geïntroduceerd. In 2019 bestond de vakjury uit Rob van Hattum, Ruben van Leer, Barbara Visser en Jim Jansen. Zij verkozen Ik ben er even niet (Maartje Nevejan, 2019) als beste wetenschapsfilm. In 2020 verkozen Patricia Pisters, Maartje Nevejan en Robbert Dijkgraaf de film Spaceship Earth (Matt Wolf, 2020) als winnaar.

Student Jury Award

Ook wordt tijdens de zevende editie van InScience de Student Jury Award uitgereikt door vijf studenten van hogescholen en universiteiten uit heel Nederland. Middels de studentenjury moedigt InScience jonge mensen aan om meer betrokken te zijn bij filmcultuur en wetenschap. De studentenjury wordt begeleid door InScience en gaat in gesprek met filmmakers en filmprofessionals. De Student Jury Award bedraagt een geldprijs van € 500.


Vanaf 21 oktober start de kaartverkoop van InScience 2021 en staat het volledige programma op www.insciencefestival.nl. 

Dit vind je misschien ook leuk...