Ruik de muzikale revolutie! Kaboutertje Putlucht komt met zijn Debuut EP

KABOUTERTJE PUTLUCHT, dé Rave-Punk band van Nijmegen komt met de remedie tegen al de vers gewassen geluiden. Op 19 april lanceert de band hun Debuut EP, vol met smerige riffs, een beetje wave, een snufje rave en vooral veel nummers om op te dansen.

Zelf gezegd maakt de kabouter muziek als een snelweg-toilet in Zuid-Frankrijk. De teksten zitten vol humor dat ongegeneerd wordt afgewisseld door emotionele verhalen uit het echte leven van de kabouter.  De EP omvat 5 tracks, waaronder publieksfavoriet en inmiddels door Henny Huisman approved Henny Roast. Andere nummers te beluisteren op de EP zijn Hema, Oma, Geen Empathie en Vieze Vent.

In 2023 beleefde KABOUTERTJE PUTLUCHT een mooi jaar. Naast een succesvolle deelname aan de Popronde heeft de band de tent afgebroken op onder andere Zwarte Cross, Hit the City,  Zeitgeist, Museumnacht Amsterdam en Valkhof Festival. Ze sloten het jaar goed af door optreden bij 3fm Serious Request. Ook dit jaar mogen de kaboutermutsen weer mee op reis want er staat een vol festivalseizoen voor de deur.

Om te zorgen dat iedereen mee kan zingen en dansen aankomende zomer is de Debuut EP vanaf 19 april verkrijgbaar bij Recordshop de Waaghals en bij verschillende andere platenzaken in Nederland en België. Online zijn de nummers en de gehele EP verkrijgbaar via Bandcamp en te beluisteren via de grote streaming platforms. 

De release wordt uitgebreid gevierd met een avondvullende totaalbeleving bij Waalhalla, Nijmegen. 19 april van 21.00 tot een uurtje of 02.00 is iedereen welkom om te komen genieten van de dampende gierput dat KABOUTERTJE PUTLUCHT zal produceren. Armpjes in de lucht en stinken maar! Tickets voor de release party zijn te verkrijgen via de link of te koop bij Recordshop de Waaghals.  

De band is deze zomer onder andere te zien op PLAY Festival, Sniester Festival en Mãnana Mãnana

  • Wat? Releaseparty Debuut EP KABOUTERTJE PUTLUCHT
  • Waar? Waalhalla, Nijmegen
  • Wanneer? Vrijdag 19 april
  • Aanvang? 21:00 uur
Tickets zijn te koop via deze website.

Dit vind je misschien ook leuk…