Rosita Steenbeek en Pieter Waterdrinker in de Stevenskerk

Tijdens de Vierdaagsefeesten is het bij ‘Schrijvers in de Stevenskerk’ een oase van rust in het feestgedruis. Op zondag 17 juli en maandag 18 juli kun je in de kerk van 14.00 tot 15.00 uur luisteren naar lezingen van Rosita Steenbeek en Pieter Waterdrinker. De toegang is gratis.

Rosita Steenbeek schreef succesvolle romans als De laatste vrouw, Schimmenrijk, Intensive Care, Ander licht en Rose, een familie in oorlogstijd. Ze woont in Rome, een stad die in veel van haar verhalen voorkomt. In april van dit jaar verscheen haar roman Julia, over de keizersdochter die in 39 v. Chr. in Rome werd geboren. Steenbeek wekt haar tot leven, geholpen door gedegen historisch onderzoek, de poëzie van Julia’s tijdgenoten, en door plekken uit haar leven te bezoeken. In deze historische roman rijst een temperamentvolle vrouw op die haar eigen keuzes maakt, gedwarsboomd door haar vader die haar dwingt tot huwelijken die passen in zijn politieke strategie.

Pieter Waterdrinker woont al 15 jaar afwisselend in Moskou en Sint-Petersburg. Hij kent het moderne Rusland als geen ander, en het land speelt een grote rol in zijn werk. Hij debuteerde in 1998 met de roman Danslessen, die onmiddellijk met veel lof werd ontvangen. Daarna volgden de romans Liebmans ring, Een Hollandse romance, en de verhalenbundel Montagne Russe. Zijn doorbraak kwam in 2005 met de roman Duitse bruiloft, dat werd vertaald in het Engels, Duits en Russisch. Onlangs werden ook de internationale filmrechten van de roman verkocht. In april verscheen zijn meeste recente roman, Biecht aan mijn vrouw. Een autobiografisch verhaal dat zich afspeelt tijdens de coronapandemie. Tijdens zijn verblijf in het Schrijvershuis aan het Spui wordt Waterdrinker geconfronteerd met een geheim uit zijn verleden.

Dit vind je misschien ook leuk...