Podium JIN presenteert: corona-editie festival Stranger than Paranoia, met gratis lockdown concert

Afblazen staat niet in het woordenboek van saxofonist en festivaldirecteur Paul van Kemenade. Doorblazen wel. Stranger than Paranoia is aan de 28e editie toe. Sinds 1993 ieder jaar een verrassend programma. Na twee keer uitstel geen afstel. LUX biedt nu de faciliteiten en een podium om Stranger than Paranoia door te laten gaan! En iedereen kan erbij zijn, vanuit de luie stoel!

Beleef via het YouTube-kanaal van Podium JIN het concert mee. De lockdown-editie kent geen evenementbeperking, behalve dan, dat we niet als publiek gezamenlijk in één ruimte zijn. De livestream is gratis te bekijken. 

Podium JIN heeft een klein verzoek: doneer een bedrag als bijdrage in de kosten. Het leukste van alles is, dat we weer eens live van jazz kunnen genieten!

Zet de kachel op warm, zet het bier koud en zet 17 februari 20:30 uur in je agenda. Jazz we can! Bijwonen? Klik hier!

Programma

20.30 – 21.05: Duo Paul van Kemenade/Budha Building

Het festival opent met een bijzonder duo: altsaxofonist van Kemenade en Budha Building, electronics / pc sampling. Van Kemenade en Timmermans vinden elkaar in de zoektocht naar nieuwe uitdrukkingsmogelijkheden. Gedurende een tour in Rusland werden de ingrediënten verzameld voor hun cd Russian Roads (2020). Vanavond een kleine reis over de “Russian Roads”. Gordels vast!

21.15 – 22.00: Instant Composers Pool Orchestra

Het ICP Orchestra is uniek in de wereld, een kruising tussen bigband en kamerorkest, waarin blazers en strijkers op het scherp van de snede improviseren. Instant Composers Pool werd in 1967 opgericht door Han Bennink en Misha Mengelberg en ontwikkelde zich tot een veelzijdig orkest, dat Amerikaanse swing koppelt aan Europese muziek, avant-garde en een gezonde dosis absurdisme.

Dit vind je misschien ook leuk