Oddstream organiseert online filmevenement

Van 4 tot 6 maart organiseert Oddstream een online filmevenement in samenwerking met designer Ningli Zhu. Het onderwerp is ‘affective storytelling with digital objects’. Tijdens dit evenement kunnen vier korte films bekeken worden via een livestream. Het evenement is gratis online toegankelijk en zal hoofdzakelijk in het Engels plaatsvinden.

Affective storytelling

Op het internet is er vaak sprake van miscommunicatie en verkeerde interpretatie. Het is dan ook lastig om emoties over te brengen in een digitale ruimte. Dat wordt beïnvloed door de digitale objecten die we hanteren zoals onze telefoons, computers, software en augmented en virtual reality. Affective storytelling is een manier van verhalen vertellen die speelt met dit gegeven. Zhu omschrijft het zelf als ‘het schrijven van poëzie in een steeds verder gedigitaliseerde en geautomatiseerde wereld’.

De films

Tijdens dit evenement worden vier films vertoond rondom dit thema: (2019) van Ningli Zhu, Is Ambivalence Eternal (2020) van Yaoxuan Wang, (2015) van Aiwen Yin en CROMA (2019) van FM7 (Fabián Alejandro González & Mario Sergio Álvarez).

Over Ningli Zhu

Ningli Zhu is een visueel ontwerper en conceptontwikkelaar die geïnteresseerd is in storytelling van culturele identiteit en sociaal-technologische onderwerpen. Haar nieuwsgierigheid en artistiek onderzoek richten zich op hoe onze relaties vorm aannemen gedurende digitale transformatie. Met een achtergrond in zowel design als media onderzoekt Zhu affectieve narrativiteit op de grens van grafisch design, nieuwe mediakunst en technologie.

Praktische informatie

Het online evenement in Mozilla Hubs vindt plaats op donderdag 4 maart, vrijdag 5 maart en zaterdag 6 maart van 20.00 tot 23.00 uur. De films kunnen op eigen gelegenheid en in eigen tempo worden bekeken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@oddstream.nl en ontvangen dan de link in hun mailbox. De aftrap vindt op 4 maart om 20.00 uur plaats op Zoom met een online inleiding door Ningli Zhu en een meet-up gemodereerd door filosoof Sabine Winters. Op 6 maart om 20.00 uur wordt Mario Sergio Alvarez, een van de makers van CROMA, via Zoom geïnterviewd door Oddstreams curator Lieke Wouters. Meer informatie is te vinden op www.oddstream.nl.

Over Oddstream

Oddstream organiseert exposities, meet-ups en workshops voor kinderen en volwassenen rondom kunst en technologie. Oddstream art & technology is onderdeel van de Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk