NN Zevenheuvelenloop opent inschrijving

Op dinsdag 15 september is de inschrijving voor de NN Zevenheuvelenloop geopend. De organisatie heeft een gedetailleerd plan ontwikkeld voor een veilige editie. Dit plan is uitvoerig besproken met de gemeentes Nijmegen en Berg en Dal en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Op basis daarvan is besloten de vergunning aan te vragen. We hebben er vertrouwen in dat we het vergunningsproces succesvol kunnen afronden, mits de omstandigheden gelijk blijven.

Belangrijkste aanpassingen

Om een veilige en verantwoorde editie te kunnen organiseren is een aantal aanpassingen nodig. Op zondag starten de deelnemers aan de NN Zevenheuvelenloop van 09.00 uur tot 14.30 uur. De deelnemers aan de NN Zevenheuvelennacht op zaterdag starten tussen 17.30 uur en 20.15 uur.

In dit tijdsbestek zijn er meerdere startwaves met maximaal 1900 deelnemers per wave. Een startwave wordt opgedeeld in startvakken van maximaal 500 deelnemers. De deelnemers staan in deze startvakken op 1,5m afstand van elkaar. Door deze maatregelen finishen er maximaal zeventig deelnemers per minuut. Hierdoor kunnen lopers ook na de finish veilige afstand houden van elkaar.

Aan de deelnemers wordt gevraagd in sportkleding naar Nijmegen te komen omdat er geen omkleedaccommodaties zijn. Verder heeft de organisatie maatregelen genomen om contactomenten tot een minimum te beperken. Er zijn daarom onderweg geen drankposten en is er geen Expo en geen T-shirt uitgifte. Door de spreiding in de tijd van het evenement en de te nemen maatregelen voor een veilige editie ziet de organisatie geen ruimte meer om op een veilige manier de Mini Zevenheuvelenloop te organiseren.

Geen publiek, wel livestream

Aan de deelnemers wordt gevraagd om geen supporters mee te nemen zodat het publiek tot een minimum wordt beperkt. Om de lopers tóch te kunnen volgen, verzorgt Omroep Gelderland een livestream.

Tijd van doorschuiven is voorbij

Alexander Vandevelde: “De tijd van evenementen doorschuiven naar de toekomst is voorbij wat ons betreft. Het coronavirus zal nog lange tijd een rol spelen in onze maatschappij en dat vraagt om een antwoord. Op het vlak van hardlopen denken wij een veilig evenement te kunnen organiseren. Overigens is dat niet mogelijk geweest zonder onze vooruitstrevende gemeentes en veiligheidsregio. De NN Zevenheuvelenloop zal echt anders zijn dit jaar maar een aantal dingen veranderen nooit. Het prachtige parcours en de kwaliteit die we altijd hebben geboden om hard te lopen in Nijmegen blijven.”

Beperkt aantal startplekken

Er zijn 15.000 startplekken voor de 15 km lange NN Zevenheuvelenloop op zondag 15 november en 7.000 voor de NN Zevenheuvelennacht op zaterdag 14 november. Inschrijven is mogelijk via: www.nnzevenheuvelenloop.nl/inschrijven.

Dit vind je misschien ook leuk