Nijmegen Zingt terug op de Grote Markt

Het zangfeest Nijmegen Zingt vindt op vrijdagavond 25 augustus voor de zestiende keer plaats op de Grote Markt. Na het overlijden van organisator Gerard van Groningen keert het festijn op zijn nadrukkelijke wens terug. Van Groningen vond dit ‘Nijmeegse onderonsje één van de leukste feesten van het jaar’.

Tijdens dit gratis evenement is het publiek traditiegetrouw, zélf de ster van de avond. Zij zingen 40 meezing-hits van toen en nu, terwijl op het podium verschillende koren het feest ‘aanzwengelen’. De teksten staan in de gratis ‘Zangbundel’ en tegen middernacht zingt iedereen tot slot het Nimweegs volkslied ‘Al mot ik krupe’.

Tijdens de vorige editie van Nijmegen Zingt, nam Gerard van Groningen afscheid als evenementorganisator. Slechts twaalf dagen later overleed hij op 81-jarige leeftijd. In de lijn van zijn nadrukkelijke wens, brengt Huug Duin met het vaste team van Nijmegen Zingt, nu het evenement voor de zestiende keer naar de Grote Markt. De Nijmeegse topentertainer Tom Meuwese brengt met zijn eenmansorkest het publiek tijdens het voorprogramma in de juiste stemming. Het samenwerkingsverband van horecazaken “Café de Grote Markt” zorgt dat de stemmen gesmeerd blijven.

“Het zal anders zijn zonder Gerard, maar we hebben heel erg vastgehouden aan zijn formule,” vertelt Huug Duin. “Het evenement is eenvoudig: Lekker zingen met een glaasje bier of wijn in de hand! En het mooie is; je hoeft geen talent te hebben om toch de ster van de avond te zijn!”

De bars gaan open vanaf 19:00 om de stemmen te smeren. Om 20:30 begint het zingen tot middernacht. Kijk voor meer info op www.nijmegenzingt.nu

Dit vind je misschien ook leuk…