Nijmegen Klinkt zorgt voor een bruisende binnenstad op 11 en 12 juni

Nadat het twee jaar niet mogelijk was gaat Nijmegen Klinkt in 2022 weer van start. Op 11 en 12 juni bruisen de binnenstad en het Valkhofpark weer van Nijmeegse muziekgezelschappen en dansgroepen, een spektakel op 11 podia met 105 deelnemende gezelschappen van klein tot groot.

Op zaterdag 11 juni trekt vanaf 14.00 uur een Streetparade van marcherende muziekkorpsen door de binnenstad met om 14.50 een gezamenlijke show op Plein 1944 waarna ze weer verder door de stad trekken. Om 14.00 start tegelijkertijd een gevarieerd muziek- en dansprogramma in het Valkhofpark, Plein 1944, Mariënburgplein bij LUX, De Stevenskerk, De Nicolaaskapel op het Valkhof, en de Molenstraatskerk met dansdemonstraties bij het Arsenaal, het Valkhof en de Burchtstraat.

Nijmegen Klinkt vind je op diverse locaties in de stad met een keur aan koren, dansgroepen, orkesten en ensembles kent Nijmegen Klinkt een lange traditie die 44 jaar geleden begon met een korendag. Nu is het uitgegroeid tot een afwisselend en boeiend programma van alles wat Nijmegen te bieden heeft aan amateur-gezelschappen. Vaak tot op professioneel niveau en geleid door professionals. Je vindt er ook hedendaagse dans, popkoren, fanfares, harmonieën en swingbands, grote orkesten, wereldkoren, kamerkoren, kleine muziekensembles en speciale zangcombinaties. En dat in allerlei aansprekende stijlen! 

Op www.nijmegenklinkt.nl staat het programma zodat je zelf de muzikale wandeling door de binnenstad kunt bepalen. Het is een bijzondere ervaring en hierdoor mag Nijmegen Klinkt met trots hét muziekevenement van lokale muziekgemeenschap worden genoemd.

In het Valkhofpark is het mogelijk om wat te eten en te drinken. Dus laat je verrassen door dit bijzondere evenement en kom 11 en 12 juni naar de binnenstad en het Valkhofpark. 

Dit vind je misschien ook leuk...