Nijmegen kleurt hiphop op 4 juli

Op zondag 4 juli organiseren Beatwise, De Basis, Doornroosje, Lindenberg en Mensen Zeggen Dingen voor de eerste keer het evenement In Your Face! Tijdens deze nieuwe happening kom je in aanraking met verschillende vormen uit de hiphop, van rap tot spoken word tot graffiti tot dans. Het programma vindt plaats op drie verschillende locaties: Goffert Openluchttheater, Beatheaven Music Factory en Lindenberg Aldenhof. Als publiek bezoek je in carrouselvorm alle locaties en op elke plek gebeurt iets anders. Er is een middag- en een avondshow en je maakt het mee van heel dichtbij, want per locatie is steeds plek voor 30 bezoekers.

“We zien dat de corona maatregelen jongeren treffen in hun sociale leven. Ze willen nieuwe ervaringen opdoen en nieuwe mensen leren kennen, maar dat is nu lastig”, vertelt Nikola Krstovic, bekend als producer van voormalige rapformatie Zo Moeilijk en mede-oprichter van Beatwise. “Tegelijkertijd zien we dat heel veel talent uit de hiphop momenteel weinig meters kan maken. Hiphop is de grootste cultuur onder jongeren en zo willen we met jongeren iets doen voor jongeren. Dankzij steun van de Rabobank Rijk van Nijmegen kunnen we met In Your Face! hiphop een podium geven en aan heel Nijmegen laten zien wat we in huis hebben.” 

Zo’n 15 artiesten werken mee aan In Your Face!, waaronder rappers Noa Beloved, Peacz, DJ Zaffré, danser Hamiro en spoken word artiesten Chelsea Oost en Lev Avitan. “We hebben de artiesten verdeeld over drie locaties en houden natuurlijk rekening met de coronamaatregelen. Het publiek gaat van locatie naar locatie, waardoor het echt een uitje wordt. Een fiets is daarbij wel aan te raden!”, legt Nikola tot slot uit.


Tickets zijn te koop voor €6,- via www.beatwise.nl. In totaal zijn er 180 beschikbaar, 90 in de middag en 90 in de avond.

Dit vind je misschien ook leuk