Nijmeegse Winterweken coronaproof: aangepaste editie met CityQuiz, Nijmeegs sprookje, WinterWensboom en kinderactiviteiten

Lichtjes, gezelligheid, activiteiten: velen hebben juist dit jaar extra behoefte aan kerstsfeer. Dat brengen de Nijmeegse Winterweken deze kerstvakantie! Van 19 december 2020 t/m 3 januari 2021 zijn er diverse activiteiten die je coronaproof kunt doen in de Nijmeegse binnenstad. Wandel door de stad terwijl je de CityQuiz speelt, geniet van prachtige lichtsculpturen of luistert naar het Nijmeegs sprookje. Óf reserveer een plekje voor deelname aan een van de kinderactiviteiten in de Stevenskerk. Hier staat opnieuw de prachtige WinterWensboom: doe een wens voor een ander en wie weet gaat deze wens in vervulling!

CityQuiz en WinterWensboom

Stel jouw kennis van Nijmegen op de proef met de CityQuiz terwijl je de groene lijn van Walk of the Town volgt langs 30 highlights van de stad. Beantwoord je de vragen onderweg goed en ook nog het snelst? Dan staat er een mooie prijs op je te wachten! Je kiest je eigen startmoment via de mobiele website, vanaf 19 december online op nijmeegsewinterweken.nl.

Wegens groot succes vorig jaar, keert de prachtige WinterWensboom terug in de Stevenskerk! Jong en oud kan hier een wenskaart in hangen voor een ander. Voor wie heb jij een speciale wens? Iedere dag gaat er een wens in vervulling! Het is ook mogelijk om jouw wenskaart in te leveren bij één van de inzamelboxen in diverse wijken in de stad. Een overzicht hiervan vind je op nijmeegsewinterweken.nl.

Voor kinderen: sprookjesroute en activiteiten

Met de kinderen de deur uit? Dan is de sprookjesroute iets voor jullie. De Winterfee vertelt: “Er was eens, lang geleden, een jongetje dat midden in de alleroudste stad van het land woonde. Vanwege zijn mooie bos rode krullen, noemde oma Mariken hem liefkozend Krullie. Tijdens de Nijmeegse Winterweken mag hij één wens doen en op het moment dat hij deze uitspreekt gebeurt er iets magisch…” Wil jij weten hoe dit verhaal verder gaat? In de binnenstad staan diverse bijzondere lichtsculpturen. Bij ieder object vind je een QR-code. Als je deze scant, krijg je een filmpje te zien waarin de Winterfee een deel van het verhaal vertelt. Zo weet jij aan het einde van de route wat er met de magische wens van Krullie gebeurt.

Meer kinderactiviteiten vind je in de Stevenskerk. Je kunt komen knutselen, schilderen, dansen, luisteren naar hartverwarmende verhalen of naar een theatervoorstelling. Uiteraard wordt er gezorgd dat iedereen veilig kan deelnemen. Reserveer daarom een plekje via nijmeegsewinterweken.nl en lees per activiteit de ‘voorwaarden’. 

Voor de kinderactiviteiten in de Stevenskerk wordt een kleine bijdrage gevraagd, alle overige activiteiten zijn gratis toegankelijk!

Bekijk het volledige programma op nijmeegsewinterweken.nl

Dit vind je misschien ook leuk