Nijmeegse Kinderboekenweek 2021 biedt keur aan activiteiten met als thema ‘Worden wat je wil’

De 67ste Kinderboekenweek staat in het teken van het thema ‘Worden wat je wil’. Kinderen kunnen tijdens allerlei activiteiten alvast dromen over later. In Nijmegen organiseert Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN): ‘Muziek voor Peuters’ (2+), ‘Het Veterstrikconcert’ (4+), creatieve workshops, voorleessessies en meer. De Kinderboekenweek vindt plaats van 6 tot en met 17 oktober 2021.

Nijmeegse Kinderboekenweek 2021

Tijdens de Nijmeegse Kinderboekenweek mogen kinderen van 2 tot 12 jaar uitgebreid nadenken, beleven, kijken en zelf aan de slag met het thema ‘Worden wat je wil’. Zo kunnen kinderen deelnemen aan een keur aan activiteiten in het centrum én in de Nijmeegse wijken Oosterhout, Aldenhof, Waterkwartier en Lindenholt.

Activiteiten voor kinderen van 2 tot 12 jaar

De jongste bezoekers kunnen tijdens ‘Muziek voor Peuters’ als echte zangers en muzikanten luisteren en meezingen met Frauke. Kinderen vanaf 4 jaar mogen bij Dekker v.d. Vegt luisteren naar Mark Janssen, de schrijver en illustrator van ‘Dromer’, het prentenboek van de Kinderboekenweek. Ook kunnen ze creatief aan de slag met de Nijmeegse illustrator Yessica Baeten bij Kinderboekwinkel Nijmegen. Daarnaast is er ‘Het Veterstrikconcert’ in de Stadsschouwburg: een kinderpopconcert vol oude en nieuwe kinderliedjes.

De 6-plussers kunnen de handen uit de mouwen steken tijdens de ‘Kinderboekenfeestjes’ in de Nijmeegse wijken: met een vertelvoorstelling over worden wie je wil en workshops waarin kinderen hun eigen boek gaan maken. Er is tevens een kids only-editie voor 9+. Ook de Kinderboekwinkel Nijmegen biedt diverse activiteiten voor oudere kinderen met een ‘Mysterie in de moestuin’ workshop (9+) en een vertelsessie met de Nijmeegse fantasyschrijver Julian ten Böhmer (12+).

Praktische informatie

Het complete programma voor de Nijmeegse Kinderboekenweek is te vinden op www.nijmeegsekinderboekenweek.nl. Ook de kaartverkoop vindt via deze website plaats.

De activiteiten die tijdens de Nijmeegse Kinderboekenweek 2021 plaatsvinden worden georganiseerd op initiatief van Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN): Stadsschouwburg Nijmegen, Kinderboekwinkel Nijmegen, Dekker v.d. Vegt boekverkopers, de Bibliotheek Gelderland Zuid, de Lindenberg en De Nieuwe Oost | Wintertuin.

Dit vind je misschien ook leuk