Nieuwe rock & rollbundel van Frank Antonie van Alphen

Op zondagmiddag 14 november presenteert schrijver Frank Antonie van Alphen zijn tweede rock & rollbundel. Op kuster de Zeester in de passantenhaven van Nijmegen. Aanvang:16.00u.

‘De geschiedenis van mijn hoofd’ heet het vervolg op ‘de Aap in de Asbak’. Ditmaal geen ‘Kaaisjouwers, een hard leven aan de Waal’, maar verhalen van geheel andere (toon)aard. De tweede bundel, wederom vormgegeven door Jan-Wieger van den Berg, bevat negentien rock & rollverhalen en een gedicht (of twee). Verhalen voor stoute kindjes, maar niet geschikt voor Sinterklaasavond. Waar gebeurde vertellingen waarin bekende en minder bekende namen voorbijkomen. Shane MacGowan van The Pogues, de Britse sciencefictionschrijver Michael Moorcock, de Nederlandse meestergitarist Jan Akkerman, trio The Noisy Trojans... en...? Bonnie St. Claire?! Muzikaal proza vol eigenwijsjes die de verhalen laten zingen.

En van zingen gesproken: Frank Antonie zal op de zondagmiddag muzikaal worden bijgestaan door Simon Snel, bekend van de ronkend rockende band Black Bottle Riot. En niet te vergeten zal dichter Jessica Bakker op geheel eigen wijze haar gedichten voordragen. Als Warme Bakker bracht zij samen met collega Oerbek enige tijd geleden de, door Heleen Lamers, fraai vormgegeven bundel ‘Rauhfaser’ uit. Ook al gepresenteerd op de Zeester van schipper Gijs Hak. Een bundel vol nietsontziende poëzie. Rauw, maar zeker niet bitter. Integendeel. Je zult wel moeten slikken.

Het belooft een bont middagmatinee te worden waarin het woord tot de verbeelding zal spreken, en muziek de bezoeker bij de hand zal nemen voor een reis door het land van blues en country. En dat is de gitaarspelende voorman van Black Bottle Riot wel toevertrouwd. De middag is uiteraard gratis toegankelijk, want het gaat tenslotte om een boekpresentatie. Na afloop van het programma kan ‘de geschiedenis van mijn hoofd’ gesigneerd worden aangeschaft. Het is inmiddels de tiende uitgave van de Stadse Wal. In de serie ‘Buiten de Boot’. Ooit begonnen als Waalfronttijdschrift geeft de Stadse Wal nu op onregelmatige basis boeken en bundels uit.

www.frankantonie.nl

Dit vind je misschien ook leuk