Nieuw festival ‘Honey Honey’ tijdens Roze Woensdag

Op woensdag 17 juli vindt de eerste editie van het nieuwe Queer LGBT festival Honey Honey plaats op het Smkmrkt Labyrinth aan de Waalkade. Het nieuwe evenement sluit aan bij de jaarlijkse Roze Woensdag-festiviteiten tijdens de Vierdaagse, en belooft een extravagante en uitbundige viering van de liefde te worden. In samenwerking met een bonte selectie aan partners uit de LGBT-scène wordt een uitgebreid programma samengesteld vol dj’s, bands en performances. Vandaag zijn de eerste programma-onderdelen bekend gemaakt!

Honey Honey: viering van diversiteit en inclusiviteit

Roze Woensdag is een LHBT-evenement dat jaarlijks gehouden wordt op de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse, oftewel de derde woensdag in juli. Veel activiteiten en hotspots tijdens de Roze Woensdag bevinden zich in het drukke centrum. Honey Honey vestigt zich bewust op een rustige plek aan het water waar rondom het Labyrinth aan de Waalkade ruimte wordt gecreëerd voor expressie;  een nieuwe sfeervolle en velige plek voor alle geaardheden waar iedereen zich welkom voelt. De organisatie wil hiermee een nieuw en jonger publiek laten ervaren dat ze in Nijmegen op uitbundige wijze hun roze identiteit kunnen vieren. 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

Programma: een tipje van de sluier

Honey Honey werkt samen met een bonte verzameling regionaal en nationaal bekende partners uit de LGBT-scène. Van vroeg in de middag tot laat in de avond genieten bezoekers van dj’s, bands en aansprekende performances. Zo is er in samenwerking met de nationaal bekende Snorella en haar organisatie ‘Flikker’ een speciale extravagante Roze intocht waarmee alle lopers een warm en feestelijk onthaal krijgen. Daarnaast host Drift een podium op de kade en is er een speciale roze bootparty in samenwerking met het Amsterdamse ‘Is Burning’. In samenwerking met COC Nijmegen is er in de middag een speciale borrel voor gevluchte LGBT statushouders die de lopers toe komen juichen. Verder staat er een speciale queer karaoke met het Arnhemse Dagschotel en zijn er samenwerkingen met o.a Cruise Control, Club3xNYX, Dollhouse, Collectief de Plak, Tutti en vele anderen. De komende maanden wordt het complete programma bekend gemaakt op de sociale media van Honey Honey en Smkmrkt.

Smkmrkt is er voor iedereen

Smkmrkt Labyrinth heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire plek tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Met een uitgekiend food en muziek programma wordt er zeven dagen lang een bijzondere ambiance gecreëerd dat een breed en divers publiek aantrekt en waar veel verschillende soorten mensen zich thuis voelen. Vanwege de diverse samenstelling van het publiek en het brede ontspannen karakter van het evenement is dit de ideale plek voor een nieuw initiatief als Honey Honey.

 

Praktische info:

Honey Honey | Roze Woensdag Editie
Labyrinth Waalkade, Nijmegen  
Gratis entree
Openingstijden | 17 juli: 12:00 - 00:30 
Volg Honey Honey op Facebook of Instagram

Dit vind je misschien ook leuk