NEMO City Lab op InScience

City Lab van NEMO onderzoekt tijdens InScience samen met bezoekers, experts en ontwerpers hoe we DNA-technologie op een verantwoorde manier kunnen inzetten. In het festivalweekend op 9 en 10 november, staat bibliotheek de Mariënburg vol met NEMO interactieve opstellingen. Ontmoet de NEMO Foutjes Fixers, deel je mening in de Silent Disco MeningenFabriek of stap in de Filterbubbel en laat je mening testen. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en zijn vooral geschikt voor 16 jaar en ouder.

NEMO City Lab werkt samen in het project #DNAdialoog, dat bestaat uit een serie gesprekken en debatten die vanaf dit jaar tot eind 2020 door het hele land plaatsvinden. De DNA-dialoog is gestart om te achterhalen wat de Nederlandse samenleving vindt van het bewerken van embryo-DNA. De uitkomsten van de dialogen worden gebundeld en aangeboden aan politici, wetenschappers en de Nederlandse samenleving. In #DNAdialoog werken gerenommeerde instituten samen, zoals het Rathenau Instituut, Erfocentrum, ErasmusMC,  NPV-zorg en NEMO Kennislink.

© InScience International Film Festival Nijmegen

Talkshow: Baby Bouwplaats

#DNAdialoog werkt dit jaar ook mee aan een nieuw programmaonderdeel binnen InScience, de talkshow: Baby Bouwplaats. Tijdens de talkshow wordt de toekomst van de baby bouwplaats verkend en hoe de ontwikkeling van de CRISPR-Cas techniek de weg heeft vrij gemaakt om veranderingen te maken in het DNA van embryo’s. Gespreksleider Frank Kupper, theatermaker en neurobioloog  (VU Amsterdam), spreekt o.a met biomedisch geneticus Marc van Mil (UMC Utrecht), medisch ethicus Eline Bunnik (Erasmus MC) en gezondheidswetenschapper Ivy van Dijke (Amsterdam UMC). Dit programma is mede georganiseerd door het ENABLE Network-initiatief. Met de Baby Bouwplaats talkshow sluit InScience op zondag 10 november in de Synthonzaal van LUX de vijfde editie af. De talkshow is gratis toegankelijk.

InScience vindt plaats van 6 t/m 10 november in Nijmegen. Kijk voor meer informatie op https://www.insciencefestival.nl/nl/.

 

Foto's: © InScience International Film Festival Nijmegen

Dit vind je misschien ook leuk