Nederlandse Bachvereniging en Lucie Horsch maken opname in De Vereeniging

Dit weekend komt de Nederlandse Bachvereniging samen met blokfluitiste Lucie Horsch naar Concertgebouw De Vereeniging. In de concertzaal maken zij opnames van 'Venetië, Napels & Rome’,  een afwisselend programma met de mooiste muziek uit deze Italiaanse steden. Op vrijdag 26 februari om 20.15 uur is de stream van deze opname beschikbaar. De stream is gratis, maar je moet wel een ticket bestellen via sedv.nl/bachenlucie.

Over het programma

Tot 1861 was Italië een collectief van steden en staatjes, elk apetrots op hun eigen kunstenaars. Toch waren er drie steden die boven de rest uitstaken: Venetië, Napels en Rome.

Venetië, ver weg van de pauselijke macht uit Rome, was een muzikaal progressieve stad. Wereldlijke muziek zoals opera bloeide en er werd enthousiast geëxperimenteerd met contrasten. Pausstad Rome was juist conservatief: er was weinig ruimte voor opera en ander werelds vermaak. Musici moesten hun creativiteit kwijt in cantates, oratoria en instrumentale muziek. De zuidelijkste stad van de drie, Napels, genoot van de volle breedte – zowel wereldlijke als geestelijke muziek waren er even populair.

Een concertprogramma met bekende namen naast ontdekkingen, een feest vol virtuositeit! Met muziek van o.a. Merula, Gabrieli, Mancini, Vivaldi, Provenzale en Corelli

Nederlandse Bachvereniging & Lucie Horsch
Venetië, Napels en Rome
stream vrijdag 26 februari 20.15 uur

De stream is gratis, maar je moet wel een ticket bestellen.
meer info en tickets: sedv.nl/bachenlucie

Dit vind je misschien leuk