Museumcampagne: Verrijk jezelf in het Rijk van Nijmegen

Op donderdag 14 april vond de start plaats van de gezamenlijke promotiecampagne van zes bijzondere musea in het Rijk van Nijmegen: Verrijk jezelf in het Rijk van Nijmegen! Wethouder Sylvia Fleuren lanceerde de nieuwe promotievideo samen met Vrijheidsmuseumdirecteur Wiel Lenders en Erik de Gans van de Stichting Toerisme & Recreatie Berg en Dal (STER).

De promotiecampagne bestaat uit een aanstekelijke promovideo en een promotiekrant. De krant wordt verspreid bij alle verblijfsaccommodaties in de wijde omtrek. De video wordt breed ingezet in een social-mediacampagne.

Als gevolg van de COVID-19 pandemie zijn de musea de afgelopen twee jaar noodgedwongen vele maanden gesloten geweest. Nu de samenleving weer volledig open is, is de verwachting dat evenals vorig jaar het Rijk van Nijmegen van april tot en met september zeer goed bezocht zal worden door Nederlandse vakantiegangers. Dit blijkt nu al uit de boekingen bij alle typen verblijfsaccommodaties. Daarnaast worden veel dagjesmensen uit omliggende regio’s verwacht. De musea spelen daarop in door hun aanbod samen aan te bieden aan de gasten.

“Wij willen met deze campagne alle verblijfstoeristen in een straal van 30 km rond Nijmegen bereiken. Wij willen ze informeren over het museale aanbod van de musea in Nijmegen en Berg en Dal, stimuleren één of meerdere musea te bezoeken tijdens hun verblijf en een aantrekkelijk alternatief bieden bij slechtweer”, aldus Erik de Gans van de STER.

“MOET JE BIJ WEZEN!”

De speciaal voor deze campagne gemaakte promovideo wordt ingezet op diverse social-mediakanalen. Hierbij wordt samengewerkt met VisitNijmegen.com, IntoNijmegen.com en de New Sales Company. “Hierdoor optimaliseren wij ons online bereik en sluiten wij aan bij bestaande promotiekanalen van VisitNijmegen en IntoNijmegen”, zegt Jolanda van Dijk seniormedewerker marketing & communicatie van Museum Het Valkhof. Uiteraard is de campagne ook onderdeel van de reguliere activiteiten van de zes musea. Bekijk hier de IntoNijmegen pagina. 

Wethouder Fleuren: “Geweldig dat deze zes uiteenlopende musea de handen ineen hebben geslagen om gezamenlijk onze regio te verrijken met hun aanbod. En ook een mooie samenwerking tussen Nijmegen en Berg en Dal. Daar moet je bij wezen!”, vertelde ze met een knipoog naar de video.

De museumcampagne is een initiatief van de Stichting Toerisme & Recreatie Berg en Dal (STER) in samenwerking het Vrijheidsmuseum, Museum Het Valkhof, De Bastei, Museumpark Orientalis, Afrika Museum en MuZIEum. De campagne is mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Nijmegen en Berg en Dal.

Dit vind je misschien ook leuk...