MET STIJGENDE VERBAZING: theater op het dak van Concertgebouw De Vereeniging

Van 7 t/m 10 september viert TG Greppel de start van het nieuwe theaterseizoen samen met Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging, met een speciale voorstelling. MET STIJGENDE VERBAZING zie je niet ín het theater, maar erbovenop!

MET STIJGENDE VERBAZING is een vrolijke uitnodiging om de stad van bovenaf te bekijken. Via een bijzondere route beland je op het dak van Concertgebouw De Vereeniging. Daar ontdek je – als je goed kijkt – scènes op straat, in een tuin, op het Keizer Karelplein… Het theater van de stad! Een soundscape van geluiden en verhalen zet je aan het denken over het leven in Nijmegen. Verwonder je over hoe we de stad bedenken, inrichten, gebruiken en liefhebben. Over hoe we hier lanterfanten, mopperen, vieren, bouwen, afbreken, ontmoeten en alleen zijn. En besef je hoe bijzonder het is dat alles met elkaar verbonden is.

Nijmegen en Rotterdam verbonden Met Stijgende Verbazing is een samenwerkingsproject tussen TG Greppel, Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging en Theatergroep Decibel uit Rotterdam. Een variant op deze voorstelling werd eerder gespeeld tijdens de Rotterdamse Dakendagen in juni 2023. Rotterdam en Nijmegen zijn allebei universiteitssteden aan een grote rivier, allebei gebombardeerd tijdens de oorlog. Het concept is in beide steden hetzelfde, maar de uitwerking is geheel aangepast aan het gebouw en de stad. Acteurs Bert Luppes en Nina Goedegebure spreken de soundscape in.

De voorstelling speelt op 7 en 8 september om 17:45 & 19:00 uur en op 9 en 10 september 14:00, 15:15 & 16:30 uur. Het is voor de route belangrijk dat je goed ter been bent. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Stadsschouwburg en De Vereeniging.

Dit vind je misschien ook leuk…