Met Lindenbergs Global Arts proef je van wereldse kunstvormen

De Lindenberg wil de vele gezichten die cultuur kan hebben een thuis geven in hun Cultuurhuis. De maanden juni en juli staan daarom in het teken van het project Global Arts: een reeks workshops en korte cursussen van kunst- en cultuurvormen van over de hele wereld, gegeven door docenten met diverse achtergronden. Jong tot oud kan met Global Arts proeven van andere vormen van dans, muziek en beeldende kunst dan ze van de Lindenberg gewend zijn. Je kunt je vanaf nu inschrijven, alle workshops en cursussen vinden plaats op de centrumlocatie van de Lindenberg.

Voor iedereen

De Lindenberg wil er zijn voor iedereen. Het Cultuurhuis biedt al veel cursussen en workshops aan, maar beseft zich goed dat de grenzen van kunst en cultuur verder reiken dan de Nederlandse traditionele kunstvormen. Daarom heeft de Lindenberg speciaal voor Global Arts freelancers aangetrokken die afkomstig zijn uit andere landen en culturen. Op deze manier heeft het Cultuurhuis het aanbod workshops en korte cursussen uitgebreid, zodat meer mensen enthousiast worden deel te nemen aan culturele activiteiten.

Workshops en korte cursussen

Zo geeft de Zuid-Afrikaanse Kerry Wallace een korte cursus African Batik, doet de Cubaan Mario Alvarez alles uit de doeken over Zuid-Amerikaanse schilderkunst en leert de Syrische Mohanad Ataya je oed spelen. Met dit, en nog veel meer Global Arts aanbod, gaat de Lindenberg op wereldreis binnen de disciplines beeldende kunst, muziek en dans – en kan de Nijmegenaar – van jong tot oud – mee op reis.

Praktische informatie

De workshops en cursussen worden deels in het Engels en deels in het Nederlands gegeven. Bekijk het volledige aanbod van Global Arts op de website van de Lindenberg: www.delindenberg.com/globalarts.

Dit vind je misschien ook leuk...