Meer namen bekend Wintertuinfestival 2019

Het Wintertuinfestival, dat van 27 tot en met 30 november 2019 plaatsvindt in Nijmegen, gaat dit jaar over gastvrijheid. Op zaterdagavond 30 november wordt poptempel Doornroosje omgetoverd tot een literair walhalla. Onder meer Thomas Verbogt, Babs Gons en Brihang zijn toegevoegd aan het programma.

Op zaterdagavond 30 november reizen schrijvers, dichters, muzikanten en wetenschappers af naar Doornroosje voor het Wintertuinfestival. De avond wordt geopend door Writer in Residence Clarice Gargard. Er zijn interviews met onder meer Ilja Leonard Pfeijffer, Alma Mathijsen en Thomas Verbogt. Babs Gons geeft een minicollege over geëngageerde woordkunst. Alfred Schaffer en Erik Jan Harmens dragen voor. Nijmegenaren Merel van Slobbe en Max Hermens presenteren hun chapbook. Schrijvers en hiphoppers wisselen hun werk uit tijdens Opgepoetst; met MaxiMilli, Gianski, NESS, RawRoets, Elske van Lonkhuyzen, Carmien Michels, Lisa Weeda en Yentl van Stokkum. Daarnaast is er muziek van Brihang en The Avonden. De avond wordt daverend afgesloten door het enige schrijverscollectief met danspasjes en gillende fans: BOYBAND, de literaire boyband. En dit is nog lang niet alles. Bekijk het programma op wintertuinfestival.nl. De laatste namen voor deze festivalavond en het programma van de overige festivalonderdelen worden in oktober bekend gemaakt.

Wintertuinfestival in Doornroosje

Datum: zaterdag 30 november 2019
Locatie: Doornroosje, Stationsplein 11, Nijmegen
Entree:  € 17,50 / € 12,50
Meer info en kaartverkoop: www.wintertuinfestival.nl

Over het festivalthema

Met fictie als gids navigeert het Wintertuinfestival door onze tijd. Samen met schrijvers, kunstenaars, muzikanten en bezoekers probeert de festivalredactie de wereld te lezen en te bevragen. Elk jaar staat een ander thema centraal, dit jaar is dat het begrip ‘gastvrijheid’. Welke verhalen zijn verwelkomend? Welke stemmen geef je aandacht? Wat is de rol van literatuur als het aankomt op het bieden van ruimte aan anderen? 

Dit vind je misschien ook leuk