Makers en performers Elky Rosa Gerritsen en Godelieve Meijers brengen in Brebl de voorstelling LEUN

Ik denk in ik. In ik, niet in wij, ons of samen. Ik ben een kind van het individualisme. Ik heb niemand nodig. Ik ben autonoom, uniek en zelfstandig. Ik ben een onafhankelijke vrouw. Dat maakt je sterk. Toch? Op 26, 27, 29 en 30 juni brengen makers en performers Elky Rosa Gerritsen en Godelieve Meijers in Brebl de voorstelling LEUN. Een fysiek avontuur in leunen. Een ontdekkingstocht naar afhankelijkheid.

Over LEUN

Wij zijn opgegroeid met het idee dat je het uiteindelijk zelf moet kunnen. Wanneer je onafhankelijk bent dan ben je sterk. Afhankelijkheid is zwak. Het moderne mensbeeld is er een waar een goed leven betekent dat je zelfstandig in staat bent om op basis van rationaliteit jouw leven in te vullen zoals jij dat wilt. Onafhankelijk van anderen. Je moet je mannetje staan en eigen verantwoordelijkheid tonen. Dan kun je alles bereiken wat je wil.

Ik wil sterk zijn, zo sterk als een huis. Maar een huis bouw je niet alleen. Bakstenen, balken, glas, pannen en fundering. Alles leunt op elkaar. Het valt niet om. Is alles met elkaar verbonden? Waarom durf ik niet te leunen?

Met LEUN creëren Elky Rosa Gerritsen en Godelieve Meijers tijd en ruimte waarin toeschouwers en performers samen verantwoordelijk zijn voor elkaar. Voor zichzelf en de ander. Een fysiek avontuur waarin de toeschouwer direct betrokken raakt bij het werk. Uiteraard op 1,5 meter afstand.

Speeldata en tijden

Zaterdag 26 juni 2021 20:00 - 21:30 met inloop vanaf 19:30
zondag 27 juni 2021 15:00 - 16:30 met inloop vanaf 14:30
Dinsdag 29 juni 2021 20:00 - 21:30 met inloop vanaf 19:30
Woensdag 30 juni 2021 20:00 - 21:30 met inloop vanaf 19:30

Meer info en tickets

https://www.brebl.nl
http://www.elkyrosagerritsen.nl/speelt/
Facebook-event

Locatie

Brebl, Waalbandijk 14 e/f, Nijmegen

Credits

Concept: Elky Rosa Gerritsen
Performers: Elky Rosa Gerritsen en Godelieve Meijers
Eindregie: Daniëlle Meuleman
Beeld: stadstekenaar Nijmegen Gabi Rets
Met dank aan: Groeispurt Fonds, Stichting Janivo, Brebl, Bo Smits

Dit vind je misschien ook leuk