LUX maakt seizoensopening bekend

Exclusief en eenmalig te zien: LUX opent op donderdag 21 september a.s. haar podiumseizoen met de interactieve theatershow De Match – Het mooiste uit Kunst en Sport van de twee Nijmegenaren Pieter Roelofs & Marcel Rözer. Deze avond gaan Rözer en Roelofs met het publiek op zoek naar de overeenkomsten en verschillen tussen kunst en sport die beiden even onmisbaar zijn.

De theatershow was afgelopen seizoen al eens in het Radboud Sport Centrum te zien en is binnenkort eenmalig in de theaterzaal van LUX te zien. Marcel Rözer: ‘Kunst en Sport zijn zogenaamd nutteloos, maar meer dan ooit mogen we ons vastklampen aan de Homo Ludens, de Spelende Mens, die zijn zin haalt uit de schoonheid en het zinloze.’

In de theatershow De Match – Het mooiste uit Kunst en Sport gaat Pieter Roelofs, hoofd beeldende kunst bij het Rijksmuseum, samen met sportschrijver/columnist Marcel Rözer op zoek naar overeenkomsten en verschillen tussen de werelden van kunst en sport. Dat doen ze aan de hand van verhalen en beelden, waarin langzamerhand duidelijk wordt dat De Match geen wedstrijd is, maar een feest van herkenning.

De Match – Het mooiste uit Kunst en Sport van Pieter Roelofs & Marcel Rözer vindt plaats op donderdag 21 september om 20.30 uur in de theaterzaal van LUX. Kaarten kosten € 18,00 (studenten betalen € 10,50) en zijn te koop via lux-nijmegen.nl/podium.

Dit vind je misschien ook leuk…