LUX en InScience doneren filmopbrengsten aan Serious Request

Op woensdag 20 december organiseert Arthouse LUX, in samenwerking met filmfestival InScience en Radboudumc, een speciale vertoning van The Theory of Everything van James Marsh. Na de filmvertoning vindt er een gesprek plaats over ALS met twee leden van het ALS-behandelteam van het Radboudumc. De volledige opbrengst van dit programma wordt gedoneerd aan het goede doel van 3FM Serious Request, Stichting ALS Nederland.

Over The Theory of Everything

De Britse biopic, geregisseerd door James Marsh, belicht het inspirerende verhaal van Stephen Hawking, de gerenommeerde natuurkundige die ondanks de diagnose van ALS zijn grenzeloze geestkracht inzette voor zijn werk. De film won verschillende filmprijzen, waaronder een Oscar voor de beste hoofdrol voor Eddie Redmayne als Stephen Hawking.

Nagesprek

Na de film nodigt Margie Alders het publiek uit voor een nagesprek over ALS met twee leden van het ALS-behandelteam van het Radboudumc. Dit team, bestaande uit diverse zorgprofessionals, speelt een cruciale rol in de behandeling en begeleiding van mensen met ALS, PLS en PSMA.

Opbrengsten voor Serious Request

De opbrengsten van deze bijzondere avond gaan volledig naar 3FM Serious Request en hun streven om Stichting ALS Nederland te ondersteunen. Dit gezamenlijke initiatief van LUX, InScience en Radboudumc draagt niet alleen bij aan bewustwording en steun voor ALS, maar ook aan het realiseren van positieve veranderingen voor degenen die getroffen zijn door deze genadeloze ziekte.

Praktische informatie

De vertoning van The Theory of Everything vindt plaats op woensdag 20 december om 19.00 uur in LUX. Kaarten kosten € 11,00 en zijn verkrijgbaar via de website van LUX of aan de kassa.

Meer informatie en kaarten kopen kan via: www.lux-nijmegen.nl/programma/the-theory-of-everything-nagesprek/

Dit vind je misschien ook leuk…