Lovende reacties op allerlaatste voorstelling van Theatergroep Kwatta: Metamorfosen (8+)

Op vrijdag 12 maart ging Metamorfosen (8+), de nieuwste voorstelling van Theatergroep Kwatta, in première. Een volle zaal genoot van de voorstelling, het resultaat van wederom een succesvolle samenwerking tussen regisseur Josee Hussaarts en toneelschrijver Jibbe Willems. Metamorfosen, tevens Kwatta's laatste voorstelling, krijgt veel lof van zowel publiek als pers. De voorstelling is t/m 8 mei te zien in Theater het Badhuis en diverse theaters in het land. Tickets zijn verkrijgbaar via www.kwatta.info.

Metamorfosen (8+) Toneelschrijver Jibbe Willems vertaalt Ovidius' Metamorfosen naar het heden in Kwatta’s laatste voorstelling Metamorfosen. In deze humoristische en ontroerende voorstelling, boordevol herkenbare verhalen, spelen Sarah Bannier, Leendert de Ridder, Denzel Goudmijn en Elène Zuidmeer. Het muziekensemble Camerata Trajectina zorgt voor de muziek en laat zich vergezellen door componist en percussionist Laurens Beijer. Artistiek directeur Josee Hussaarts voert de regie.

“Verhalen uit Ovidius’ Metamorfosen zijn bewerkt tot een uiterst levendige en ritmische tekst, gespeeld door vier acteurs die heel erg lekker op elkaar zijn ingespeeld. Een feest van fantasie en taal” – Cultuurpers.nl

“In Metamorfosen komen een aantal Griekse mythes langs, smaakvol gebracht door vier acteurs en vier muzikanten. Een mooie mix van oud en nieuw, in verhaal, maar zeker ook in beeld.” ★ ★ ★ ★ ☆ – Musicalworld

“Op meesterlijke wijze weet de regie het zware thema van de eindigheid van het leven luchtig te vertalen. Een mooier zelf georkestreerd einde had Kwatta Nijmegen niet kunnen bieden.” – Ted Chiaradia in Ugenda.

“In Metamorfosen geven we geen hapklare oplossing, want die is er niet. Maar we geven je aan het eind wel een boost: laten we ervoor gaan met z’n allen” – Sarah Bannier in Kidsweek.

Sympathie en ongeloof Naast enthousiaste recensies zijn er ook veel geluiden van sympathie en ongeloof. Kwatta-fans betuigen hun medeleven in de vorm van bloemen - narcissen - en kaartjes met lieve woorden. Maar ook zijn veel mensen verrast en verdrietig dat het laatste jeugdtheater van Gelderland noodgedwongen ophoudt te bestaan.

Doe-Het-Zelf Theater Parallel aan de voorstelling Metamorfosen wordt er een ‘schaduwproductie’ van de voorstelling gemaakt met een jeugdgroep onder leiding van regisseur Jolieke Bak. Op 9 april 2022 vindt de eindpresentatie plaats in Theater het Badhuis. Tickets kosten 3,- euro en zijn hier verkrijgbaar.

Info & tickets Metamorfosen (8+) speelt nog t/m 8 mei in Theater het Badhuis en in de theaters in Haarlem, Drachten, Utrecht en Zwolle. Voor alle speeldata en tickets kijk op www.kwatta.info.

 

Bekijk de teaser

Dit vind je misschien ook leuk...