Louise: erkennen en helen van verleden

Op zaterdag 1 juli 2023 is het Keti Koti. Op deze dag herdenken we dat 150 jaar geleden de slavernij is afgeschaft. In Stadsschouwburg Nijmegen gaat om 20.00 uur de voorstelling Louise in première, als onderdeel van een programma over erkennen en helen van het verleden.

“Voor het derde jaar achtereen vieren we nu Keti Koti in de Stadsschouwburg en De Vereeniging. We vinden het belangrijk om het slavernijverleden te herdenken en de vrijheid te vieren. In de hoop dat dit voor verbinding zorgt in de stad” (Eva Middelhoff, directeur)

Voorstelling en workshop

De voorstelling is gebaseerd op een borduurwerk van Louise van Ommeren-Hengevelt uit Arnhem (1794). Het is alsof het stilleven ‘De wereld van Louise’ een stille getuige is van de wereld van de historische figuur, Louise. Wie was zij? En hoe was haar leven in het laat-18e eeuwse Arnhem? Een samenleving in een koloniale en patriarchale tijd, die een schaduw werpt tot in de hedendaagse maatschappij.

Na de voorstelling is er een workshop met de focus op helen. De workshop wordt in het Nederlands en in het Engels gepresenteerd.

Reframing HERstory Art Foundation

De voorstelling Louise wordt geproduceerd door Reframing HERstory Art Foundation uit Arnhem. De stichting draagt bij aan bewustwording en educatie van het koloniaal en slavernijverleden van Gelderland met het uiteindelijke doel te helen.

Louise - Stadsschouwburg Nijmegen

Zaterdag 1 juli | 20.00 uur
Artistieke leiding/ regie: Farida Nabibaks
Spel: Yara van Fraeijenhove, Fernando Linares-Correa, Rohiet Tjon Poen Gie, Sytske van der Ster e.a.
Componist: Jean Jacques Rojer
Muzikale leiding: Heleen Vegter

Meer info: www.sedv.nl
 

Dit vind je misschien ook leuk…