De hoogste toppen én diepste oceanen met Virtual Reality in LUX

Vanaf donderdag 22 december gaat LUX van start met het eerste dagelijkse VR-programma ooit. Een wereldprimeur, aangezien het de eerste keer is dat Virtual Reality hiermee een vast onderdeel is van de programmering. Een half jaar lang ervaar je in de filmzaal en het café van LUX spectaculaire verhalen via Virtual Reality in een 360º of interactief programma. Beleef verhalen op de meest bijzondere plekken die je verbeelding te boven gaan.

“Deze manier van VR programmeren is uniek in de wereld: in de setting van een filmzaal een gezamenlijke VR-ervaring beleven. In samenwerking met 2 andere filmtheaters en met distributeur Cassette geven we prachtige artistieke VR-producties een vaste plek in ons aanbod. We zijn heel benieuwd hoe ons publiek deze nieuwe innovatieve programmavorm gaat ervaren!” - Pien Houthoff, directeur LUX Nijmegen

Onder de noemer NU:Reality reis je vanaf december je wildste dromen achterna. Voor het eerst krijgt Virtual Reality hiermee een vaste plek in de programmering van drie Nederlandse filmtheaters van LUX Nijmegen, Lantarenvenster Rotterdam en Schuur Haarlem.

Programma

Het programma Journeys Beyond Belief, drie maanden te zien, is het eerste programma van Nu:Reality en bestaat uit verschillende VR-ervaringen. Sta op de top van de Mount Everest, ontdek de mysterieuze diepten van de oceaan of sta oog in oog met dinosaurussen in een prehistorische jungle. Het programma bestaat uit de VR-filmervaringen Everest, Strands of Mind, Genesis, Biolum, The Miracle Basket en Dream Builders: The Cenotaph for Newton. In maart 2023 volgt het tweede programma met nieuwe ervaringen.

Virtual Reality

Virtual Reality (VR) is een techniek waarmee een virtuele wereld wordt gecreëerd. Door het gebruik van een VR-headset worden de zintuigen geprikkeld en beland je in een driedimensionaal landschap. Nu:Reality wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Europa Cinemas, Cultuur­loket DigitAll en IDFA DocLab en is een initiatief van Cassette in samenwerking met Diversion Cinema.

Koop nu je kaarten voor Journeys Beyond Belief via lux-nijmegen.nl/virtual-reality

Dit vind je misschien ook leuk...