Expo Bart sluit af met video-expositie Play Pause Forward

Expo Bart sluit 2021 af met de allerlaatste expositie op het Honigcomplex. Na acht jaar, meer dan 35 exposities en tientallen samenwerkingen met kunstenaars en organisaties, is het nu tijd om de voormalige Bouillonblokjes- en Brintaruimte te verlaten en plaats te maken voor de bouw van een nieuw stuk Nijmegen. Vanaf 13 november is de driedelige expo Play Pause Forward te zien met Frank & Michiel, Isabelle Wenzel en Thijs Linssen.

Reeks video-installaties

In de expositie Play Pause Forward laten vier kunstenaars hun videowerk zien, verspreid over zes weekenden. Kunstenaarsduo Frank & Michiel bijt het spits af met het project Do Not Defeat, Do Not Fight Back, Do Not Surrender, waarin zij in een serie films reageren op de mensenrechten van Uzûpis (Vilnius, Litouwen), een grondwet die bestaat uit 41 regels. Isabelle Wenzel toont in haar nieuwste videowerk hoe zij dynamischer dan ooit een relatie aangaat met de bewust gekozen omgeving. Thijs Linssen sluit de expositie af met zijn werk Het Atelier, waarin te zien is hoe zijn werkruimte in één chaotische massa verandert.
 
Frank & Michiel: 13, 14, 20 & 21 november. Op 13 en 21 november zijn Frank & Michiel aanwezig om meer te vertellen over hun project.
Isabelle Wenzel: 27 & 28 november en 4 & 5 december.  
Thijs Linssen: 11, 12, 18 & 19 december.

Play Pause Forward is iedere zaterdag en zondag tussen 12:00 en 17:00 te zien van 13 november t/m 19 december. Meer informatie over de expositie: www.expobart.nl/playpauseforward.

Toekomst Expo Bart

De afgelopen jaren is Expo Bart erin geslaagd om als dynamische projectruimte een podium te bieden voor experiment waar kunstenaars de samenwerking opzochten met andere disciplines zoals theater, muziek, mode of literatuur. Kunstenaars werden uitgedaagd om buiten hun comfortzone te treden en verdieping op te zoeken. 
Het einde van het Honigcomplex betekent gelukkig niet het einde van Expo Bart. Sterker nog: de projectruimte staat aan het begin van een nieuw avontuur en is dus sneller terug dan je zou denken!
 
Eind december wordt de afsluiting van acht jaren beeldende kunstprogramma’s op het Honigcomplex gevierd. Meer informatie over dit programma verschijnt op www.expobart.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...