Live performance bij de expositie Act of Color van Jochem Rotteveel en Elliot Collective

Beeldend kunstenaar Jochem Rotteveel en ontwerp-duo Elliot Collective tonen de overlappende principes tussen mode en beeldende kunst tijdens de expositie Act of Color bij Expo Bart. Aan de hand van vijf gezamenlijke installaties ervaart de toeschouwer dat de grens tussen mode en kunst helemaal niet zo vast is. Op zondag 7 november wordt de expositie afgesloten met een live performance waarin zeven dansers de installaties tot leven wekken.

Beeldende kunst en mode hebben meer overeenkomsten dan je zou denken. Dat is althans de conclusie na het gezamenlijk onderzoek van Elliot Collective (Britt Liberg en Joline Kwakkenbos) en Jochem Rotteveel. Op uitnodiging van Expo Bart ging het trio het experiment aan om te zien waar een cross-over tussen beeldende kunst en mode hen zou brengen. “Zo is kleur een belangrijke factor, volgen we alle drie de eigenschappen van het materiaal en denken we vooraf niet alles uit, maar ontstaat het werk al makende.’”, aldus Jochem Rotteveel. 

In vijf ruimtelijke sets visualiseren de makers de overlappende disciplines zoals ritme, volume, binnen- en buitenvorm. Maar boven alles: wat is de impact van kleur? Murals (muur ‘schilderingen’) van plakfolie en kledingontwerpen lopen in elkaar over, tot je soms bijna niet meer ziet waar het werk van de een eindigt en dat van de ander begint. 

The Final Act

Act of Color wordt afgesloten met een live performance op zondag 7 november, waarin zeven dansers de installaties tot leven wekken. Textiel en folie worden een verlengde van het lichaam, dat met beweging de perceptie van het kunstwerk beïnvloedt en kleuren toevoegt aan de compositie of juist wegneemt. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Duur performance: ca 30 min.

De expositie Act of Color is iedere donderdag t/m zondag te bezoeken tussen 12:00 en 17:00 t/m 7 november.

Meer informatie over de expositie: www.expobart.nl

Dit vind je misschien ook interessant