Line-up Iconic Festival

Iconic Festival, het grootste tribute festival van Oost-Nederland, heeft de laatste namen bekendgemaakt voor Iconic Festival 2020. Het festival vindt op 9 mei voor de tweede keer plaats in het Valkhofpark Nijmegen. Er zijn al een vijftal internationale namen bekendgemaakt dat zowel voor jong als oud erg interessant is.  
 
De wereldberoemde Help! - Beatles tribute is inmiddels een must see volgens verschillende media. Door middel van originele kostuums en de kenmerkende instrumenten doet HELP! de tijden van The Beatles herleven. Ook Lenny Jay, de vertolking van de king of Pop Michael Jackson is al eerder bekendgemaakt. Lenny heeft zowel thuis in Brazilië als internationaal de aandacht getrokken van fans en producenten. Hij lijkt niet alleen op Michael Jackson, maar Lenny’s zangstem is moeilijk te onderscheiden van de stem van de King of Pop. Daarnaast wordt de Italiaanse tribute band Bad Medicine naar Nijmegen gehaald om de wereldberoemde shows die Bon Jovi gaf in de jaren '80 gaf te doen herbeleven. Voor het jongere publiek is er ook genoeg te zien: De Belgische band In Your Honor neemt de vertolking van Foo Fighters op zich: een charismatische Dave Grohl-look-alike, 3 gitaristen, een bassist en een drummer die perfect samensmelten tot een complete tributeshow. reEditors, de band die vorig jaar nog de publieksprijs won in de finale van The Battle of the Tributebands zal op 9 mei bekende hits van Editors spelen.

Nieuwe namen

Een van de nieuwe namen is The Policed, de vertolking van de wereldberoemde band The Police. Verwacht de energie en de dynamiek van de originele band, samen met heerlijke hits zoals Roxeanne, Message in a Bottle en So Lonely.

Daarnaast is Blaas of Glory toegevoegd aan de line-up. In 2009 verzorgde de band het voorprogramma van Metallica in het Goffertpark en sindsdien zijn ze internationaal doorgebroken. De band is uniek in zijn soort, het covert namelijk vooral oude hardrocknummers, zoals Livin’on a Prayer en The Final Countdown, maar speelt deze met fanfare-achtige elementen.

De laatste toevoeging is Jonny Smokes die met zijn I Sing Ed Sheeran is een one-man-tribute show vertolkt van Ed Sheeran. Jonny Smokes creëert met zijn loopstation en gitaren de sfeer en de sound zoals Ed Sheeran dat zelf doet.

Kaartverkoop

Het festival verwacht ongeveer 2500 bezoekers te verwelkomen in het Valkhofpark, dat een dag eerder zal zijn dan de Dag van het Levenslied. De early-bird tickets zijn uitverkocht, op dit moment zijn de reguliere tickets te koop voor €10 exclusief servicekosten. Wanneer deze zijn uitverkocht gaan de late-tickets in de verkoop voor €12,50 exclusief servicekosten. Voor meer informatie check www.iconicfestival.nl

Dit vind je misschien ook leuk