Landelijk Kinderboekenfestival dit jaar ook in Nijmegen

Vanaf 5 april is de kaartverkoop van start gegaan voor de vijfde editie van Het Mooie Kinderboekenfestival. Het festival reist dit jaar voor het eerst ook langs Bibliotheek De Mariënburg & LUX in Nijmegen (12 juni), naast edities in de Tolhuistuin Amsterdam (29 mei), en de Verkadefabriek Den Bosch (19 juni). Tijdens dit bonte festival kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar zich onderdompelen in de fantasiewerelden uit de mooiste kinderboeken.

Door boeken tot leven te laten komen met behulp van bijzondere performances en kunstzinnige verbeeldingen, wil de organisatie kinderen laten ervaren hoe leuk lezen is. Om ook gezinnen te bereiken die niet zo snel uit zichzelf naar een festival gaan, worden in alle drie de steden gratis toegankelijke voorprogramma’s in de wijken georganiseerd.

Bezoekers van het festival kunnen kiezen uit twee verschillende routes. De route voor kinderen tot zeven jaar brengt ze onder meer naar Marrakech, waar een spannend en zintuiglijk verhaal wordt verteld over een meisje dat haar moeder kwijtraakt op de markt. Ook krijgen ze een workshop mime spelen en worden ze ondergedompeld in een zee van liefde, naar het prijswinnende boek van Pieter Gaudesaboos. Schrijver en presentator Iven Cudogham vertelt zijn versie van de verhalen over de spin Anansi en de bekende Nijmeegse boswachter Tim Hogenbosch leert kinderen de fijne kneepjes van het boswachtersvak. Kinderen vanaf zeven jaar maken kennis met de fantasiewereld van Tonke Dragt en reizen terug in de tijd naar Doggerland. Wie durft, reist naar het pas ontdekte continent Terra Ultima, met het boek dat dit weekend werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs. Ook is er muziek naar de gedichten van Rian Visser en worden er geluksamuletten gemaakt.

Aanwezige schrijvers en illustratoren

Alle festivalboeken staan op www.kinderboekenfestival.nl, vanaf begin mei is ook het volledige programma hier te vinden. Aanwezige kinderboekenmakers zijn Iven Cudogham, Hasna Elbaamrani, Annelies Vandenbosch, Lisa Boersen, Catharina Valckx, Jan Paul Schutten, Boswachter Tim Hogenbosch, Linda Dielemans, Djenné Fila, Zindzi Zevenbergen, Hedy Tjin, Rindert Kromhout, Raoul Deleo, Noah J. Stern en Rian Visser.

Kaarten zijn vanaf vandaag in de voorverkoop. Tickets zijn verkrijgbaar via www.kinderboekenfestival.nl. Hier is eveneens informatie over de voorprogramma’s te vinden.

Dit vind je misschien ook leuk...