Kunstraffinaderij 2019: kunstspektakel in de Stevenskerk

Op 8, 9 en 10 november vindt het multidisciplinaire kunstspektakel Kunstraffinaderij plaats in de Stevenskerk. Ongeveer 70 kunstenaars uit de regio van Nijmegen en het Duitse grensgebied tonen hun nieuwste werken. Laat je verrassen door diverse bijzondere kunstuitingen zoals klankperfomances, poëzie en theatrale popups.

Het thema van deze editie is Buiten Beeld. Kunstenaars worden creatief uitgedaagd een vrije interpretatie te geven aan dit thema. Ook leerlingen van Karel de Grote College hebben zich laten inspireren door dit thema: het winnende ontwerp van een van de leerlingen siert de ‘Kunstrafposter’.

Eetcafé BliXem verzorgt het sfeervolle binnenterras, waar bezoekers en deelnemers terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

Nijmegen Herstelt De Nachtwacht

Als extra hangt een geheel nieuwe versie gemaakt van De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn: ‘Nijmegen Herstelt De Nachtwacht’ in de kerk. Vijfentwintig Nijmeegse kunstenaars hebben ieder een fragment op een nieuwe, kunstzinnige en eigentijdse manier tot leven gebracht.

Programma

Op vrijdag 8 november om 17.00 uur gaan de deuren op voor het publiek en spelt “Close Encounters within a Sacred place”. Close Encounters laat de akoestiek in de kerk een belangrijke rol spelen.

Op zaterdagmiddag wordt twee maal een dansproductie opgevoerd, gemaakt door een dansmakers-gezelschap: Dans Ontmoeting Nijmegen. 

Wat gebeurt er met je, als je je vader en moeder langzaam verliest aan de vergetelheid en tegelijkertijd merkt, dat je vader en moeder pas dan écht vader en moeder kunnen zijn? Een dichter en twee zangeressen vertellen erover op zondagmiddag in ‘Vroeger of later’.

KUNSTRAFFINADERIJ 2019 - Buiten Beeld
Stevenskerk Nijmegen (Sint Stevenskerkhof 62)
Openingstijden:
vrijdag 8 november                17.00u - 21.00u
zaterdag 9 november             12.00u - 18.00u
zondag 10 november             12.00u - 17.00u
Toegang: €7,-
Kijk voor meer informatie op www.kunstraffinaderij.nl

 

Dit vind je misschien ook leuk