Kunstluis daagt bezoekers uit om stappen te zetten

Kunstenaar Pavèl van Houten daagt alle bezoekers van Valkhof Museum uit om tijdens zijn tweede interventie in beweging te komen.  Gewapend met een stappenteller helpt iedere bezoeker van 8 t/m 11 augustus symbolisch mee aan de uithuizing van de ruim 40.000 collectieobjecten van het museum. Elke stap die ze zetten in de tijdelijke locatie aan Keizer Karelplein 33 telt als verplaatsing van een waardevol stuk. Samen vormen de bezoekers een team met één missie. Bereikt de grote teller aan het einde van de week de 40.000? 

Kunstluis

Begin juli werd bekend dat kunstenaar Pavèl van Houten zichzelf de nieuwe Kunstluis van het Valkhof Museum mag noemen. Een jaar lang krijgt hij de vrijheid om zich met het museum te bemoeien als een luis in de pels. Met zeven interventies grijpt hij in op verschillende plekken in het museum. Met zijn speelse acties reflecteert hij vooral op de verbouwing van het museum en alles wat daarbij komt kijken.

Stap in actie!

Tijdens de tweede interventie zet de Kunstluis de bezoekers aan het werk en betrekt hen actief bij de grote uithuizing van de museumcollectie. Met de verbouwing van het oorspronkelijke museumpand in het vooruitzicht, zijn medewerkers al maandenlang druk bezig met inpakken, nummeren en transporteren. Een immense (fysieke) operatie, vindt ook de Kunstluis. Om dit invoelbaar te maken bedenkt hij een uitdaging voor de bezoekers van zijn tweede interventie: het doel is om samen symbolisch alle 40.000 collectiestukken te verplaatsen.

Hoe werkt het? 

Met iedere stap verplaats je één collectiestuk. Je krijgt bij binnenkomst een stappenteller die je stappen nauwkeurig bijhoudt. Na je museumbezoek lever je deze weer in. Je score voegen ze toe aan de grote banner met de actuele stappenstand. Met de vereende krachten van de bezoekers hopen ze in 4 dagen tijd 40.000 stappen te zetten!

Bezoek het museum van 8 t/m 11 augustus en stap mee naar het einddoel. Lees meer over de Kunstluis en zijn vorige actie op valkhofmuseum.nl

Dit vind je misschien ook leuk…